Loading...
Masaže i meditacija2022-08-29T21:37:37+01:00

Povijest masažnih terapija i meditacija seže tisućama godina.
Čak su i drevne kulture vjerovale u medicinsku korist i koristili masaže i meditacije kao oblik terapije kod ublažavanja i liječenja boli prirodnim putem.

Stručnom primjenom i odgovarajućim izborom eteričnih ulja koji pojačavaju sam učinak masaže primjenjujemo i elemente švedske masaže miješenja i effleurage, te joj pridružujemo i akupresuru i tehnike disanja. Eterična ulja i body work tehnika su idealna kombinacija za opuštanje, relaksiranje i stimuliranje emocija i tjelesnih funkcija. Pozornost pridajemo energetskim centrima, kako bi se potaknuo nesputan protok energije.

Raindrop masaža
Antistresna masaža lica i vlasišta
Masaža šaka
Aromaenergoterapijska masaža stopala
Aromaenergoterapiska masaža trbuha za žene
Vođene meditacije

Raindrop masaža

Probudimo uspavano tijelo i popravimo zdravlje ovom izvrsnom tehnikom!
Masaža za tijelo i dušu koja opušta, smiruje i njeguje sve razine našeg postojanja.

Raindrop masaža je nježna i moćna tehnika koja je se izvodi na osnovi tradicije Lakota Indijanaca koji su je izvodili nanošenjem biljnih esencija orlovim perom.

Raindrop tretmani opuštaju mišiće kralježnice što rezultira vraćanjem kralježnice u normalni položaj, pročišćuju limfu, jačaju i regeneriraju organizam i samim time preveniraju nastanak gripe, prehlade, stresa, kroničnog umora i depresije.

Primjenjuje se i za ciljane tegobe: grčeve mišića, razna ukočenja, utrnulost ruku i nogu, autoimune bolesti (multipla skleroza, reumatoidni artritis). Koriste se kemotipizirana eterična ulja koja imaju antibakterijska, antivirusna, protuupalna i relaksirajuća svojstva. Bazna ulja koja se koriste su nerafinirana i hladno prešana.

Amerikanac Donald Gary Young postavio je temelje ove tehnike. Tehnika masaže temelji se na teoriji da je većina iskrivljenja kralježnice uzrokovana bakterijama i virusima, pri čemu nastaju promjene na mišićnom i vezivnom tkivu i posljedično dolazi do upale.

raindrop masaža

Masaža se izvodi tako da se leđa prvo premažu tankim slojem biljnog ulja a zatim se kapaju eterična ulja iz visine otprilike 20 cm poput kišnih kapi. Kapi eteričnog ulja lagano se utrljavaju duž cijele kralježnice, a nakon toga se na leđa stavlja topli ručnik te se masiraju stopala.

Raindrop masaža - Cijena 400,00 kn - 53,09 € (60 min)
Aromaterap. masaža gornjeg dijela leđa - Cijena 170,00 kn - 22,56 € (30 min)
Rezervirajte svoj termin ovdje

Pažljivim odabirom eteričnih ulja do balansiranja emocionalnih i tjelesnih stanja…

Antistresna masaža lica i vlasišta

Antistresna masaža glave i vlasišta uz opuštajuće djelovanje. Masažom mišićnog tkiva, laganim pokretima s eteričnim uljima razrijeđenim u baznom ulju koji prodiru kroz kožu, poboljšavaju cirkulacija i fleksibilnost, smanjuje se napetost koja može biti jedna od uzroka kronične glavobolje i omogućuje se bolja oksigenacija tkiva, te u trudnoći poboljšava stanje organizma.

Svakodnevno smo izloženi događajima, emocijama i mislima, pa i ne čudi da ponekad osjetimo mentalni umor. Ako smo izloženi takvom stanju duže vrijeme mogu se javiti razne tegobe kao depresija, tjeskoba, strah, frustracije, te ukočenost i bol u vratnom dijelu i glavobolje.

Integrativnom aromaterapijom koristimo sve mogućnosti ulja: kemijski sastav, kliničku primjenu, mirise i vibracija ulja.

Masažu glave i vlasišta koristimo kao jednu od tehnika na putu iscjeljivanja tako što na osobu ulja djeluju umirujuće putem limbičkog sistema, pomažu opuštanju uma, a vibracija esencijalnih ulja motivira i osvještava problem, pronalazi smjer i način kako biti sa svojim emocijama uz specijalnu opuštajuću glazbu.

Specijalno programirana iscjeljujuća glazba postiže balansiranje lijeve i desne polovice našeg mozga, uvodi u duboka stanja svijesti, kreativnosti i intuitivnih uvida o sebi i svijetu oko sebe. Zvuk ima svojstvo najjačih iscjeljujućih energija što uz paralelnu primjenu s tehnikom masaže energizira, uravnotežuje i postiže harmoničan rad cijelog tijela na fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

Masaža je ugodna i možda bi je mogli izdvojiti i kao najugodniji oblik terapije. Opušta tijelo, godi duši i smiruje uznemiren um. Neprocjenjiva je u borbi protiv stresa, a umornim i deprimiranim osobama može poboljšati raspoloženje.

Antistresna masaža lica i vlasišta: Cijena 220,00 kn - 29,20 € (45 min)
Aromaterapeutska masaža lica: Cijena 150,00 kn - 19,91 € (30 min)
Rezervirajte svoj termin ovdje

Terapeutski dodir daje osjećaj sigurnosti i ugode, te je najugodniji oblik terapije.

Masaža šaka

Individualnim pristupom nakon uvida u anamnezu određujemo mješavinu ulja koja je najblagotvornija za vas i vaše tegobe.

Učinkovito terapeutsko djelovanje postižemo masažnim hvatovima u kombinaciji s eteričnim uljima koje imaju:

 • cirkulatorno djelovanje – potiče kapilarnu cirkulaciju
 • analgetsko djelovanje – smanjuje bolove kod određenih reumatskih tegoba prstiju i šake
 • spazmolitičko djelovanje – umanjuje spazam
 • njegujuće djelovanje – kod različitih kožnih tegoba.

Tehnike disanja, akupresure, mješavina umirujućih ulja, specijalna programirana glazba rezultiraju dubokim opuštanjem i relaksacijom.

Msaža šaka
Cijena 220,00 kn - 29,20 € (45 min)
Cijena 170,00 kn - 22,56 € (30 min)
Rezervirajte svoj termin ovdje

Prirodne metode masaža poboljšavavaju zdravlje na niz različitih načina.

Aromaenergoterapijska masaža stopala

Aromaterapeutska masaža stopala sastoji se od masažnih hvatova i pritisaka na akupresurne točke s primjenom ljekovitih spojeva eteričnih ulja. Masaža poboljšava cirkulaciju tijela, dovodi do opuštanja i smanjuje razinu stresa. Preporučuje svim osobama koji pate od različitih tegoba i poremećaja.

Na stopalima su završeci svih živaca koji su povezani sa organima, pa ova metoda potiče iscjeljenje vašeg organizma na prirodan način. Aromaterapeutska masaža stopala ublažava tjeskobu i dovodi do dubokog stanja opuštenosti. Vibracija eteričnih ulja oslobađa blokade koje mogu zadržavati energiju koja treba teći slobodno kroz tijelo.

Ova moćna prirodna metoda poboljšava zdravlje na niz različitih načina i dovodi do uravnoteženja svih tjelesnih sustava.

Aromaterapeutska masaža stopala
Cijena 170,00 kn - 22,56 € (30 min)
Cijena 220,00 kn - 29,20 € (45 min)
Rezervirajte svoj termin ovdje

Masažama rješavamo probleme različitih tegoba povezivanjem uma i tijela.

Aromaenergoterapiska masaža trbuha za žene

Imate li emocionalnih problema organi tijela će vam često davati određene znakove. Intuitivnim nježnim masiranjem trbuha postižemo da se organi počinju samoregulirati vraćajući čitav sustav u ravnotežu. Masaža trbuha pomaže u čišćenju nakupljenih emocija a ima i detoksikacijski učinak poboljšavanjem usporenog tromog sustava probave.

Masaža trbuha je nježna neinvazivna metoda čiji je cilj poticanje pravilnog rada unutarnjih organa. Kružno masiranje trbuha pomaže kod ženskih tegoba:

 • bolnih ili neredovitih menstruacija,
 • infekcija mokraćnog mjehura,
 • menopauze,
 • neplodnosti,
 • PMS-a,
 • cista na janicima ili dojkama,
 • endometrioze i
 • anovulatornog ciklusa.

Ovaj tretman namijenjen ženama oslobađa energetske blokade u tijelu koje uzrokuju napetosti u trbuhu, posebno u unutarnjim organima, koje su se razvile kao rezultat negativnih emocija poput  tjeskobe, tuge, stresa, zabrinutosti i depresije. Određena područja vašega tijela će reagirati tako da će vam se obratiti simptomima bolesti.

Masaža s eteričnim uljima u kombinaciji s akupresurom, tehnikom disanja i posebno programiranom iscjeljujućom glazbom vodi iscjeliteljsku energiju kroz cijelo tijelo kombinacijom dubokih, mekih i nježnih poteza masaže.

Ostvarujemo rješenje problema različitih tegoba povezivanjem uma i tijela. Kroz dugogodišnji rad u ginekološkoj struci imamo znanja i iskustva vezana za ženske tegobe što nam omogučuje kvalitetniji i potpuniji terapeuski rad primjenom fitoaromaterapije i tradicionalnih metoda iscjeljivanja.

Masiranje trbuha
Aromaterapeutska masaža trbuha - Cijena 150,00 kn - 19,91 € (30 min)
Vođena meditacija - Cijena 70,00 kn - 9,29 €
Rezervirajte svoj termin ovdje

Svako ulje ima jedinstven miris i energiju, usklađujući se s našim trenutnim emocijama.

Vođene meditacije

Meditacijom povećavamo unutarnju snagu smirivanjem uma i osvještavanjem dubljeg osjećaja sebe, što rezultira pozitvnim odnosom prema sebi i okolini, te otpuštanju podsvjesnih kočnica u ostvarenju punog potencijala.

Meditacijom (lat. meditatio – usredotočenje, razmišljanje, udubljenje) smirujemo um tako da svoju pažnju sistematično i planski usmjeravamo prema određenom sadržaju. Omogućava nam da stvari sagledavamo s drugačijeg stajališta tj. unutarnjim promatranjem. Sagledavanjem sebe možemo preispitati svoje misli i svoja djelovanja.

Meditacije nose niz dobrobiti za naš organizam:

 • Osnažuju imunološki sustav
 • Usporavaju otkucaje rada srca
 • Unose radost u vaš život jer meditacija djeluje na kemijske reakcije vašeg mozga
 • Smanjuju svakodnevne brige i tjeskobu jer pružaju pozitivnije stanje duha
 • Pojačavaju intuitivne sposobnosti da prepoznamo sve svoje neograničene sposobnosti i potencijale

Meditacije osim što poboljšavaju funkciju mozga imaju pozitivan učinak i na druga područja zdravlja

Vođena meditacijska tehnika kombinirana s esencijalnim uljima postaje sredstvo koje vas povezuje sa suptilnim strujanjem meditacije kao prirodne privlačne sile, jer svako ulje ima jedinstven miris i energiju. Usklađuju se s našim trenutnim emocijama i zato su nezamjenjiva pomoć u rješavanju i balansiranju emocionalnih stanja.

Takva tehnika osigurava mjesto na kojem se um može odmoriti dok se smiruje, pa možemo reći da djeluje kao „jastuk za um.“.

Meditacije

Uz paralelnu primjenu specijalno programirane iscjeljujuće glazbe postiže se balansiranje lijeve i desne polovice mozga, jer zvuk ima svojstvo najjačih iscjeljujućih energija te takva kombinacija ima sposobnost pokazati koji su nam dijelovi tijela pod opterećenjem i u kojim segmentima života počiva naš problem.

Osvještavanjem sebe održavamo u balansu tijelo, psihu, ego i duh i tako podržavamo zdravlje.

Ovakvim pristupom koristimo sve mogućnosti esencijalnih ulja i pokušavamo osobi pomoći na njenom putu iscjeljivanja tako da prepozna i koristi svoje neograničene potencijale.

Cijena 70,00 kn - 9,29 €

Prije svake vođene meditacije prolazimo kratke konzultacije.

Rezervirajte svoj termin ovdje

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts