Loading...
Prostatitis2022-05-19T02:46:58+01:00

Najčešći uzročnici upale prostate (prostatitis) su bakterijske infekcije i većinom potječu iz normalne fiziološke flore probavnog trakta. Do 80% slučajeva radi se o sojevima Escherichiae coli.

Smetnje kod akutnog bakterijskog prostatitisa

Izražene smetnje kod akutnog bakterijskog prostatitisa su: opća slabost, otežano i bolno mokrenje, bol i nelagoda kod sjedenja povišena tjelesna temperatura. Prostata je na opip vrlo bolna, a može doći i do nakupljanja gnoja unutar tkiva prostate. Kronični bakterijski prostatitis je često udružen s akutnom ponavljajućom upalom sluznice mokraćnog mjehura. Kod ove bolesti osobe su većinom bez simptoma između akutnih faza pogoršanja

Simptomi i dijagnoza

Kronični nebakterijski prostatitis uzrokuje simptome pojačanog nagona na mokrenje, mlaz mokraće je primjetno oslabljen i isprekidan, prisutno je i napinjanje prilikom početka mokrenja, zna se javljati bol prije i nakon ejakulacije i bolovi u križima.

Kronični prostatitis je dugotrajan s razdobljima pogoršanja i poboljšanja, s obzirom na to da je neugodan narušava kvalitetu života. Dijagnozu postavlja spec. urolog nakon dijagnostičkih postupaka.

Liječenje prostatitisa

Liječenje se provodi uroantisepticima i antimikrobnom terapijom.

Prirodni aktivni spojevi iz biljaka imaju antiseptičko, protuupalno i spazmolitičko djelovanje i daju izvrsne rezultate u liječenju i prevenciji prostatitisa

Kompletan tretman za liječenje prostatitisa obuhvaća: 

(moguće je i zakazivanje termina za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se izrađuje individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Savjetovanje i preporuka za primjenu potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…) a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Savjetovanje o važnosti uravnotežene prehrane i mijenjanje prehrambenih navika.

  • Preporuku za primjenu biljne terapije u obliku tinktura, infuza, uljnih pripravaka, supozitorija, oleokapsula i biljnih ekstrakata za podizanje imuniteta.

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Izrađujemo plan primjene tehnika a koji se mijenja  ovisno o  napretku klijenta. Tretmani uključuju tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Povezano iz našeg bloga