Loading...
Bakterijske vaginalne infekcije2022-05-18T23:54:24+01:00

Što su vaginalne bakterijske infekcije?

Bakterijske vaginalne infekcije su usko povezane sa spolnom aktivnošću a uzrokovane su bakterijama. Nastaju kada se u vagini laktobacili koji su inače normalno prisutni u vagini zamijene drugim bakterijama.

Rizični čimbenici

Rizični čimbenici koji mogu dovesti do vaginalnih infekcija su:

  • pretjerana higijena
  • kontracepcija
  • trudnoća
  • kronični stres

Simptomi i posljedice

Bakterijske infekcije možemo prepoznati po obilnom iscjedku, često neugodnog mirisa, koji može biti bijele ili zelenkaste boje.

Ako se bakterijske vaginalne infekcije ne liječe mogu uzrokovati neplodnost, a kod trudnica izazivaju prijevremeni porod.

Odlični rezultati terapijama eteričnim i baznim uljima

Posebno djelotvorni vagitoriji kemotipizirajućih eteričnih i baznih ulja pokazuju zadivljujuće rezultate u otklanjanju promjena u stanicama.

Kemijski spojevi u eteričnim uljima poput monoterpena, oksida, fenola uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste bakterija te je zabilježen pozitivni učinak.

Terapiju vagitorijima provodi se kroz tri ciklusa, a ako je potrebno uvodi se i terapija oralnim putem, oleokapsulama. Uvijek vodimo računa i o podizanju imuniteta određenim biljkama.

Kompletan tretman liječenja bakterijskih vaginalnih infekcija obuhvaća: 

(moguće je i zakazivanje termina za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se izrađuje individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Pregled kod specijalista ginekologije i opstetricije

  • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Savjetovanje o prevencije bakterijskih infekcija (isticanje važnosti zdrave i uravnotežene prehrane te mijenjanje prehrambeni navika, pravilno održavanje higijene intimnog područja)

  • Preporuku za primjenu biljne terapije u obliku vagitorija, oleokapsula, tinktura

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Izrađujemo plan primjene tehnika a koji se mijenja ovisno o  napretku klijenta. Tretmani uključuju tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Povezano iz našeg bloga