Loading...
Ureaplasma Mycoplasma2022-05-19T00:22:43+01:00

Urogenitalne mycoplasme i ureaplasme

Parazitske bakterije bez stanične stijenke su specifične po građi i metabolizmu. Često su otporne na antibiotsku terapiju.

Urogenitalne mycoplasme i ureaplasme česti su uzročnici urogenitalnih infekcija u oba spola, osobito trudnica, djece, imunološko oslabljenih osoba, a među njima su česte nespecifične upale mokraćne cijevi kod muškaraca.

Potrebno je liječiti oba partnera, istodobno da bi se spriječilo prijenos zaraze s jednog na drugog što nas može dovesti u “začarani krug”.

Nužnost holističkog liječenja

Dijagnostika infekcije se provodi molekularnom dijagnostikom (PCR) uzetog brisa vrata maternice kod žena ili mokraćne cijevi kod muškaraca, koja je visoko osjetljivija i  omogućuje  brze rezultate.

Često infekcija i nakon provedene terapije ne prolazi nego se vraća, pa je stoga važno uzeti u obzir i druge bolesti te cjelokupno stanje osobe koje smanjuju mogućnost izlječenja.

Odlični rezultati terapijama eteričnim i baznim uljima

Posebno djelotvorni vagitoriji kemotipizirajućih eteričnih i baznih ulja pokazuju zadivljujuće rezultate u otklanjanju promjena u stanicama.

Kemijski spojevi u eteričnim uljima poput monoterpena, oksida, fenola uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste bakterija te je zabilježen pozitivni učinak.

Terapiju vagitorijima provodi se kroz tri ciklusa, po potrebi se uvodi i terapija oralnim putem, oleokapsulama. Uvijek vodimo računa i o podizanju imuniteta određenim biljkama.

Kompletan tretman liječenja obuhvaća: 

(moguće je i zakazivanje termina za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se radi individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Pregled kod specijalista ginekologije i opstetricije

  • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Savjetovanje o prevencije infekcije (isticanje važnosti  zdrave i uravnotežene prehrane i mijenjanje prehrambeni navika, pravilno održavanje higijene intimnog područja)

  • Preporuku za primjenu biljne terapije u obliku vagitorija, oleokapsula, tinktura, biljnih ekstrakata za podizanje imuniteta

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Izrađujemo plan primjene tehnika a koji se mijenja  ovisno o  napretku klijenta. Tretmani uključuju tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Povezano iz našeg bloga