Loading...
Holističke terapije za djecu2022-08-29T22:59:45+01:00

Holistično se obično definira kao tijelo, um i duh. To znači da se uzimaju u obzir svi aspekti vašeg djeteta, uključujući osjećaje, ponašanje, toksičnu izloženost, stres, prehranu, genetiku i okoliš. U najboljem slučaju, uključuje promatranje cijelog djeteta kako bi se utvrdile osnovne neravnoteže koje bi mogle utjecati na zdravlje. Prepoznavanje primarne važnosti liječenja djeteta kao individue, a ne kao konstelacije simptoma.

Pored konvencionalne medicine, postoje i drugi oblici holističke zdravstvene zaštite koji nastoje riješiti osnovni uzrok i liječiti cijelu osobu.

Fitoterapija (liječenje ljekovitim biljem), aromaterapija (aromaterapeutske masaže, mini inhalatori, kupke, oblozi, mješavine eteričnih ulja, melati), akupresura, refleksoterapija, mentalne vježbe (vođene meditacije s eteričnim uljima, vizualizacije, afirmacije) sigurni su i učinkoviti modeli holističkog liječenja.

Aromaterapeutske masaže za djecu

Više o tretmanu...
Više o tretmanu...

Edukacije za roditelje

Detaljnije...
Detaljnije...

Cjelovito liječenje djece

Svako je dijete jedinstveno, a djeca mogu imati složene probleme. Možda ćete čuti za dodatak prehrani, biljku ili liječenje koje je djelovalo na drugo dijete, ali to ne znači nužno da će pomoći vašem djetetu.

Prehrana od cjelovite organske hrane je bitna, ali prehrana mora biti prilagođena individualnim potrebama vašeg djeteta. Čak i zdrava hrana koja je optimalna za većinu djece može biti problematična  za vaše dijete.

Potrebno je obvezno proći prvo savjetovanje sa našim fitoarometerapeutom koji će  sagledati i vanjske čimbenike koji negativno utječu i doprinose razvoju neke tegobe, prehrani djeteta te traganjem za brojnim štetnim tvarima u zatvorenim prostorima i atmosferi koji mogu imati utjecaj na postojeću tegobu u djeteta. Takav cjelovit pristup i duboko razumijevanje svih procesa dovodi do uspješnih rezultata.

Nakon fitoterapijske anamneze i uvida u liječničke nalaze djeteta izrađujemo plan i proces liječenja biljnom terapijom i ostalim tehnikama i vježbama koje podržavaju proces iscjeljenja.

Indikacije u liječenju i prevenciji:

 • urogenitalne tegoba

 • bolesti dišnog sustava (bronhitis, faringitis, astma,sinusitis..)

 • bolesti i poremećaji imunološkog sustava (oslabljeni imunitet, alergije, autoimune bolesti)

 • kožne bolesti (atopijski dermatitis, akne, psorijaza, gljivične infekcije…)

 • bolesti i poremećaji probavnog sustava kao i lošeg općeg stanja i nemira kod djece

 • grčevi kod beba – dojenačke kolike

Ako imate djete s kroničnim zdravstvenim problemima ili stresnim, frustrirajućim obrascima ponašanja, možemo vam pomoći.

Holističke terapije za djecu

Većina uobičajenih bolesti i kroničnih zdravstvenih problema koji pogađaju djecu najbolje reagiraju kada im se obraćaju s holističkog gledišta. Međutim, najveći strah s kojim se roditelji susreću u korištenju ovakvog pristupa jest strah od nepoznatog. Hoće li biti učinkovito? Koje su nuspojave?  Ne znajući koji su tretmani sigurni ili koje su odgovarajuće doze može kod roditelja stvoriti tjeskobu.

Aromaterapeutske masaže za djecu

Terapeutska esencijalna ulja prolaze kroz kožu u vrlo malim količinama kako bi izvršila svoj iscjeliteljski posao!

Izuzetno umirujući tretman gdje se lagani dodir i pritisak na specifične točke primjenjuju na različite djelove tijela kako bi potaknuli tijelo da se samo iscjeli.

Pažljivo i nježno radeći s djetetom, ovaj tretman može pomoći u različitim tegobama  pomaže  smiriti uznemirenu djecu te pomoći njihovom tijelu i emocionalnom zdravlju.

U masaži kombiniramo i refleksne zone i akupresurne točke jer ovakvi prirodni tretmani su korisni kod različitih tegoba kod djece:

 • Respiratorne tegobe (kašalj, astma, problemi sa sinusima)

 • Glavobolje

 • Teškoće sa spavanjem

 • Ekcemi

 • Stres, tjeskoba, strahovi, hiperaktivnost, umor

 • Različite kronične tegobe koštanog sustava

 • Tegobe mišičnog sustava…

 • Grčevi kod beba – dojenačke kolike

Aromaterapeutske masaže za djecu

Vrste masaža: masaža glave i vlasišta, masaža stopala, masaža vrata ramena i leđa, masaža trbuha kod beba i djece
Cijena masaže za djecu: 200,00 kn (26,54 €)

Edukacija za roditelje: Cjelovita zdravstvenu zaštita djece
(prehrana, aromaterapija, meditacije, masaže)

Roditelji su glavni pružatelji cjelovite zdravstvene zaštite djece. Tijelo, um i osjećaje svog djeteta poznajete bolje od bilo koga drugog. Mnoga pitanja mogu se riješiti kod kuće ako imate pravo znanje.

Ono što ćete naučiti na zdravom djetetu ide daleko dalje od rješavanja bolesti. Naučit ćete kako dijete održavati izuzetno zdravim kako biste spriječili buduće probleme. Učimo vas da jačate i podržavate imunitet i cijelo tijelo da stimulirate prirodno zdravlje i dobrobit vašeg djeteta. Dobro zdravlje započinje kod kuće s visokokvalitetnom  prehranom, netoksičnim okolišem, minimalnim stresom i emocionalnom njegom. To su primarni gradivni dijelovi zdravlja.

Najvažnija stvar koju možete učiniti za zdravlje i dobrobit svog djeteta je pružanje okruženja u kojem se vaše dijete osjeća sigurno. Naš program podučavanja nudi edukaciju  roditeljima o holističkoj zdravstvenoj zaštiti za djecu kako biste mogli održavati zdravo okruženje i pružiti svojoj djeci najbolju moguću njegu za zdrav razvoj i optimalnu vitalnost. Meditacija i druge prakse svjesnosti popularnije su i korisnije nego ikad. Studije su pokazale da podučavanje djece ovim tehnikama može izgraditi pažnju učenika, poštovanje kolega iz razreda, samokontrolu i empatiju, a sve uz smanjenje stresa, hiperaktivnog ponašanja,  simptoma ADHD-a i depresije.

Edukacije uključuju:

 • Aromaterapija (odabir eteričnih ulja za primjenu putem inhalacija, kupki, obloga, uljnih mješavina, masaža)

 • Edukacija o tehnikama masaže i masažnim hvatovima uz primjenu eteričnih ulja kod zdrave djece. Masaža ima učinak na um,tijelo i dušu te tako pomaže u otpuštanju stresa i potiče zdravlje i blagostanje.

 • Edukacija o tome što vi kao roditelj možete učiniti kako biste svom djetetu osigurali više mira i tišine i mogućnost koncentracije (vježbe osluškivanja tijela i druge korisne vježbe koncentiranja, meditacije, vizualizacije, afirmacije)

 • Savjetovanje o prehrani

 • Pitanja i odgovori

 • Materijali sa radionice u pisanom obliku

Aromaterapeutske masaže za djecu

Davanje djeci alata koji će im pomoći da se odbiju od negativnih misli i ponašanja, izgrade samopouzdanje, usredotoče se i ponašaju prema drugima i sebi s poštovanjem i uvažavanjem dar je koji će imati do kraja života.

Cijena: 850,00 kn (112,81 €)
Trajanje: 4 sata

Povezano iz našeg bloga