Loading...
Policistični jajnici (PCOS)2022-05-19T02:12:36+01:00

Što je sindrom policističnih jajnika?

Sindrom policističnih ovarija česta je tegoba kod žena i mladih djevojaka. Hormonalnu neravnotežu pokreće niz čimbenika. Uzroci su izrazito stresan način života u kojim se danas nažalost nalazi većina žena, česte upala jajnika, te restrikcijske dijete kojima se žene često izlažu. Sve ovo utječe na rad naših endokrinih žlijezda.

Hormonalna neravnoteža može izazvati kompliciranije bolesti, a to su  problemi sa šećerom u krvi, problemi sa srcem što uključuje visoki krvni tlak, visoki kolesterol itd.

Simptomi i dijagnoza

Glavni simptom sindroma policističnih jajnika su neredoviti menstrualni ciklusi, nemogućnost začeća, pojačana dlakavost i akne.

Dijagnoza policističnih jajnika se postavlja na osnovi ginekološkog pregleda, anamneze, laboratorijske obrade, ultrazvuka i drugih ciljanih pretraga na koje upućuje liječnik.

Fitoaromaterapija – pomoć u liječenju sindroma policističnih jajnika

Liječenje sindroma policističnih jajnika se provodi hormonskom terapijom. Bitna je rana dijagnostika i liječenje, te su preporučeni redoviti pregledi. Rano otkrivanje i dijagnoza sprečava komplikacije kao što su neplodnost, bolesti srca i dijabetes.

Hormonskim preparatima sindrom policističnih jajnika zna se rješavati godinama i često bez uspjeha. Pokazalo se da prirodni aktivni spojevi iz biljaka daju odlične rezultate.

Kompletan tretman za liječenje sindroma policističnih jajnika obuhvaća: 

(moguće je i zakazivanje termina za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se radi individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Preporuke za biljnu terapiju u obliku infuza, tinktura, obloga, oleokapsula, vagitorija

  • Savjetovanje o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane te mijenjanje prehrambeni navika

  • Ginekološki i ultrazvučni pregled

  • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Pri tome izrađujemo plan primjene tehnika, a koje se mijenjaju po napretku klijenta. Pri tome mislimo na tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa radimo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Pročitajte o PCOS-u u našem Blogu