Loading...
Usluge2023-12-29T01:40:47+01:00

Aromaterapeutska savjetovanja

Aromaterapija predstavlja kontrolirano korištenje eteričnih ulja u svrhu poboljšanja i unaprjeđenja fizičkog, emotivnog  i mentalnog zdravlja ljudi.
Na osnovu detaljnog uvida u vaše cjelokupno stanje prilikom aromaterapeutskog savjetovanja tegobama i problemima pristupamo klinički i holistički.

Klinička aromaterapija

Klinička aromaterapija predstavlja ciljano djelovanje eteričnim uljima na određenu tegobu u tijelu. Za određene tegobe biraju se posebna eterična ulja te koriste prema poznavanju njihovog kemijskog sastava i djelovanja. Poznavanjem indikacija, kontraindikacija, mehanizma djelovanja i ispravne doze biljnoga lijeka postižemo željene rezultate.

Uz kliničku aromaterapiju koja se primjenjuje prema jasnim indikacija i kemotipima, eterična ulja se mogu koristiti i putem mirisa. Svako ulje ima jedinstven miris i energiju, usklađuje se s našim trenutnim emocijama i zato su nezamjenjiva pomoć u balansiranju naših emocionalnih stanja.

Način primjene eteričnih ulja

 • Inhalacijom

 • Dermalno

 • Oralno

 • Rektalno

 • Vaginalno

Holistička aromaterapija

Holistička aromaterpija nudi oblik liječenja koji može znatno poboljšati opće stanje mentalnog i tjelesnog zdravlja te potaknuti uravnoteženje uma i tijela, dakle uveliko pomaže samoiscjeljivanju.

Da bi postigli željene rezultate djelovanje je uvjetovano kemijskim sastavom esencijalnog ulja koji ima podržavajuće svojstvo na cijeli organizam, a putem mirisa daje mu iscjeljujuću moć.

Ključnu ulogu imamo mi aromaterapueti koji uzimamo u obzir sva područja iscjeljenja, ali i otvorenost klijenta za proces aromaterapije.

Nakon uvida u cjelokupnu anamnezu temeljenu na fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, svojim klijentima savjetujemo dalje korake za terapeutsko djelovanje psihološkim i energetskim tehnikama.

Pri sastanku s našim aromaterapeutom, bit ćete podrobno ispitani o načinu života, prehrani i tjelesnoj aktivnosti, obrascu spavanja, razini stresa, raspoloženju, probavnim navikama te menstrualnom ciklusu kod žena, što aromaterapeutu omogućuje da stvori što potpuniju predodžbu o vama, a ne samo o problemu zbog kojeg tražite pomoć. Sve ove informacije pomažu pri odabiru plana i procesa aromaterapije koja bi trebala biti najblagotvornija za vas kao pojedinca i kao cjeline.

Aromaterapeutska izcjeljivanja uz pomoć medicine i drugih tehnika

U procesu aromaterapije tragamo za uzrokom tegobe. Rješavajući posljedicu i radom na posljedici dolazimo do uzroka, a u kombinaciji sa suradnjom liječnika konvencionalne  medicine, ljekovito bilja, dodaci prehrani, tjelovježba i druge tehnike podupiru proces iscjeljivanja.

Tehnike koje koristimo su:

Afirmacije2020-05-25T19:20:20+01:00

Mijenjamo svoje misli i iskustva i razne druge sugestije da bi iscijelili svoj um što u konačnici dovodi do zdravog tijela.

Vizualizacije2020-05-25T19:24:13+01:00

Tehnike upotrebe mašte u svrhu kreiranja onog što želimo da se manifestira u našem životu.

Tehnike disanja2020-05-25T19:27:01+01:00

Vježbe svjesnog disanja, obnavljanje energije dahom u svrhu postizanja pozitivnog djelovanja na fizičko i mentalno zdravlje

Individualni terapeutski rad s eteričnim uljima2020-05-25T19:27:46+01:00

Odabir eteričnih ulja s kojim osoba trenutno rezonira, koje senzacije svako ulje budi u nama, što nam služi kao putokaz što to nije uravnoteženo u našem životu.

Meditacije2020-05-25T19:38:43+01:00

Tehnikom meditacije povećavamo unutarnju snagu smirivanjem uma i osvještavanjem dubljeg osjećaja sebe. Kombinacija s eteričnim uljima ima sposobnost pokazati koji su nam dijelovi tijela pod opterećenjem i u kojim segmentima života počiva naš problem.

Antistresna masaža glave i vlasišta…2020-05-25T19:37:27+01:00

…ima opuštajuće djelovanje , poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost

Raindrop tehnika2020-05-25T19:34:21+01:00

Kapanjem duž cijele kralježnice kemotipizirana eterična ulja koja imaju antibakterijska, antivirusna, protuupalna i relaksirajuća svojstva. Opuštaju mišiće kralježnice, pročišćuju limfu, regeneriraju organizam i samim time jačaju imunološki sustav.

Takav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željeni rezultata.

aromaterapija bočice

Ostvarite balans uma i tijela!

Aromaterapeutsko savjetovanje - Cijena 26,00 €
Aromaterapeutsko ili Fitoterapeutsko kratko savjetovanje on-line 15 min 14,00 €

Vratite sklad i ravnotežu organizmu na prirodan način, blagotvornim učincima biljaka i biljnih pripravaka!

Fitoterapeutska savjetovanja

Fitoterapija je medicinska disciplina koja koristi izvor ljekovitih aktivnih tvari iz biljke koji utječu na ljudski organizam. S ljekovitim biljkama unosimo i vrijedne tvari kao vitamine, antioksidanse, flavonoide, minerale i druge korisne tvari, te tako ga jačamo i odstranjujemo štetne tvari. Tako održavamo zdravlje, preveniramo bolesti i liječimo. Održavanje zdravlja podrazumijeva i obuhvaća općenito stil prehrane, tjelovježbu, psihoterapiju i uzimanje vitaminsko mineralnih suplemenata.

Prva fitoterapeutska konzultacija je obavezna kako bi se dobio uvid u cjelokupno zdravstveno stanje temeljeno na fizičkoj, emotivnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, te prema tome:

 • savjetujemo prema anamnestičkoj procjeni ili prema nalazu biokemijskih testova potrebu suplementacije i ističemo važnosti zdrave uravnotežene prehrane,
 • savjetujemo primjenu biljne terapije u obliku vagitorija, supozitorija i oleokapsula (kemijski spojevi u eteričnim uljima uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste bakterija,  virusa i  gljivica), tinktura, standardiziranih ekstrakata, čajnih mješavina, masti i ulja, sirupa itd…

Fitoaromaterapija pokriva indikacije u liječenju i prevenciji:

 • Urogenitalnih tegoba (upale mokraćnog mjehura, vaginalnih infekcija, HPV i HSV infekcije, hiperplazija prostate, prostatitis)

 • Hormonskog disbalansa (policističnih jajnika, amenoreja,hipermenoreja, dismenoreja, endometrioza, miomi, menopauzalne tegobe, sterilitet)

 • Bolesti i poremećaji endokrinih žlijezdi (dijabetes tipa I i tip II, bolesti štitnjače- hipotireoza, hipertireoza, Hashimoto)

 • Bolesti dišnog sustava (astma, bronhitis,KOPB, sinusitis,faringitis, laringitis)

 • Bolestima i poremećajima imunološkog sustava (oslabljeni imunitet, alergije, autoimmune bolesti)

 • Bolestima i poremećajima probavnog sustava (gastritis, ulkus želuca, Chronova bolest, ulcerozni colitis, GERB, SIBO, opstipacija,dijareja, celijakija itd…)

 • Bolestima i poremećajima živčanog sustava ( herpes zoster, nesanica, stres, kronični umor, anksioznost, depresija, migrene, Alzheimerova bolest)

 • Bolestima krvožilnog sustava (ateroskleroza, hipertenzija,hipotenzija, limfedem, proširene vene, hemoroidi)

 • Bolestima koštanog sustava ( osteoartritis, reumatoidni artritis, giht)

 • Kožnih bolesti (virusne, bakterijske i gljivične infekcije kože, atopijski dermatitis, akne, rozacea, psorijaza, vitiligo, hiperpigmentacije, strije)

Na savjetovanju ćete dobiti biljnu terapiju uz službenu terapiju koju ste dobili od strane vašeg liječnika, te na taj  način spajamo dva mehanizma djelovanja kad je to neophodno. Primjer su urinarne infekcija gdje bakterija ne može biti rezistentna na antibiotike i prirodne spojeve.

U svojem pristupu i terapijama također objedinjujemo suradnju s liječnicima – našim vanjskim suradnicima kako bi vam pružili maksimalno stručnu podršku. Za određene tegobe je nužan nadzor liječnika koji prema nalazu utvrdi o kojem se stupnju promjene radi, nakon čega možemo spajati konvencionalno i komplementarno liječenje i tako dolazimo do učinkovitog i ispravnog tretmana.

Vodimo računa o povezanosti uma i tijela. Emocije struje vašim tijelom u težnji da se realiziraju. Potiskivanjem zaglave i intuitivno vam daju do znanja da stanje u tim područjima nije dobro. Emocije se protežu između mozga i tijela i u tom sustavu emocionalno energetskih središta se nalazi sedam područja. Za svako područje vezana je životna situacija Ili emocija koja utječe na određeno područje tijela.

Kod konkretne bolesti ili grupe bolesti određenog organskog sustava promatramo pacijenta kao bolesnu osobu, a ne kao „oboljelu od bolesti“ te tako pristupamo ili kombinirajući više tehnika. Takav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.

Radimo individualan plan i proces, te zavisno o potrebi pojedinca, težini tegobe i emocionalnom statusu planiramo vremenski tijek tretmana.

Fitoterapeutsko savjetovanje - Cijena 30,00 €
Fitoterapeutsko savjetovanje duže od 30 min - Cijena 45,00 €

Način primjene biljnih pripravaka

 • Čajevi

 • Tinkture

 • Oleokapsule

 • Sirupi

 • Meleti

 • Ulja i masti

 • Vaginalete

 • Supozitoriji

 • Uljni pripravci

 • Džepni inhalatori

Akupunktura

Akupunktura je drevni istočnoazijski način liječenja koji je u upotrebi više od 3000 godina.

Tradicionalna kineska medicina (TCM) je filozofija koja se ponajprije fokusira na prevenciju, a zatim i na liječenje bolesti te koja uključuje i akupunkturu kao metodu liječenja.

Drevni Kinezi vjerovali su da Qi teče kroz mrežu kanala zvanih meridijani, koji provode Qi iz unutarnjih organa na površinu kože.

Na ovim meridijanima postoje posebna mjesta – akupunkturne točke koje se mogu stimulirati iglicama te na taj način ispraviti neravnotežu i vratiti tijelo u balans. Putem njih tijelo je u stalnoj interakciji s prirodom čiji je sastavni dio ono što je oslikano u simbolu Tao ili Dao (u prijevodu: “Put prirode”), “jedinstvo suprotnosti” i iskonsko prirodno stanje svega). Danas može predstavljati spoj Istoka i Zapada na polju Akupunkture i Integrativne medicine.

Akupunktura u kombinaciji sa ostalim učinkovitim komplementarnim i konvencionalnim metodama liječenja daje bolje rezultate što su uočila i znanstvena istraživanja na polju Integrativne medicine.

Apsolutne indikacije za primjenu akupunkture:

 • postoperativna mučnina i povraćanje

 • mučnina i povraćanje uslijed kemoterapije

 • mučnina u trudnoći

 • postoperativna dentalna bol

Ustanovimo li na savjetovanju po analizi vaše cjelokupne anamneze da bi vam akupunktura mogla pomoći savjetovati ćemo vam i liječenje ovom tehnikom!

Individualno izrađeni biljni pripravci

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts