Loading...
Tretman za duboko opuštanje u trudnoći2022-06-23T17:40:48+01:00

Vođena meditacija s esencijalnim uljima je jedan od najučinkovitijih načina za smanjivanje stresa, ponovno centriranje i mnoge dobrobiti vašem fizičkom i mentalnom zdravlju. Trudnička meditacija vas vodi na put prema mirnoj, opuštenijoj i ugodnijoj trudnoći. Osjećati ćete se povezaniji s bebom više nego ikad do sada. Vođene meditacije kombinirane s esencijalnim uljima i vizualizacijom mogu također i smanjiti intenzitet boli tijekom porođaja.

Emocionalne tegobe tijekom trudnoće

Kao što ste do sada već čuli, trudnoća je prelijepo, uzbudljivo i čarobno stanje žene. Međutim trudnice tijekom trudnoće moraju prihvatiti mnoga ograničenja tj.promjene načina života. To uključuje ​​prehrambene promjene, prilagodbe na radnom mjestu, tjelesne aktivnosti / sport. Svi ovi čimbenici mogu dovesti do emocionalnih tegoba tijekom trudnoće. Stresori različito utječu na pojedince. Trudnicama je ponekad teško nositi se sa stresnim reakcijama tijela.

Stres može povećati i rizik za mnoge bolesti kasnije u životu.

Opuštanje pozitivno utječe na emocionalno stanje žena

Opuštanjem se ishodi trudnoće poboljšavaju, manje je primitaka u bolnicu s komplikacijama, smanjuje se mogućnost carskog reza i manje je postporođajnih komplikacija. Stres može povećati i rizik za mnoge bolesti kasnije u životu.

Opuštanje je vrlo koristan alat za suočavanje s promjenama i stresovima tijekom trudnoće. Različite studije su pokazale povezanost majčinog stresa tijekom trudnoće i opstetričkih ishoda, kao i fetalnog razvoja i adaptacije novorođenčadi. Ova otkrića ističu važnost identificiranja trudnica koje imaju jak stres i potrebu za intervencijama koje započinju rano u trudnoći.

Kronični stres može, na primjer, dovesti do srčanih bolesti, povišenog krvnog tlaka (hipertenzije), dijabetesa i tegoba mentalnog zdravlja poput anksioznosti i depresije. Istraživanja su pokazale da tehnike opuštanja mogu smanjiti simptome anksioznosti čak i kod žena s rizičnom trudnoćom.

Vođena meditacija – smanjivanje stresa, dobrobiti fizičkom i mentalnom zdravlju

Vođena meditacija s esencijalnim uljima je jedan od najučinkovitijih načina za smanjivanje stresa i ponovno centriranje. Čak i ako prije niste bili redoviti meditator, to je važna navika koja može učiniti pozitivne promjene na vašem fizičkom i mentalnom zdravlju.

Trudnička meditacija vas vodi na put prema mirnoj, opuštenijoj i ugodnijoj trudnoći. Osim toga, osjećat ćete se povezani s bebom više nego ikad prije.

Vođene meditacije kombinirane s esencijalnim uljima i vizualizacijom mogu također i smanjiti intenzitet boli tijekom porođaja.

Moj dugogodišnji rad, znanje i iskustvo koje sam stekla u struci primalje dalje upotpunjujem primjenom integrativne aromaterapije, te postižem uspješniji rad s trudnicama, dojiljama i bebama.

Alma-Tatic-HajdarevicAlma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Na temelju vlastitih iskustava i dugogodišnjeg rada s dr. Natašom Šemnički, spec.ginekologije i opstetricije, uočili smo da korištenje aromafitoterapije obzirno i dozirano daje izvrsne rezultate u rješavanju tegoba koje se pojavljuju u trudnoći.

Alma-Tatic-HajdarevicAlma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Primjena tehnika aromaterapije tegobe kao što su oticanje nogu, mučnine, trnjenje ruku i nogu te nesanice postaju podnošljivije a trudnoća, porod i dojenje prolaze opuštenije i radosnije.

Alma-Tatic-HajdarevicAlma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Tehnikama se fokusiramo na jačanje harmoničnih odnosa između uma, tijela i ponašanja, a temelje se na konceptu da um može utjecati i modificirati fiziološke i psihološke odgovore. To prije svega čini aktiviranjem parasimpatičkog živčanog sustava (PNS).

Prepustite se moćnom toku prirode i ritmovima vlastitog tijela

Tretman za duboko opuštanje u trudnoći

Tehnike dirigiranog disanja u kombinaciji s eteričnim uljima rezultiraju dubljom koncentracijom i sigurnosti kako trudnica ne bi bila bespomoćno prepuštena trudovima, ostvaruje se svjesnija komunikacija s primaljom, a eterična ulja na suptilan način podržavaju i daju osjećaj sigurnosti i emocionalno pripremaju rodilju na prvi kontakt s bebom.

Vježbe disanja afirmacije, terapeutski rad i meditacije s eteričnim uljima, pomoći će otkloniti brigu i tjeskobu, unijeti vjeru i radost te vas pripremiti da u porod uđete spremni.

Tretman uključuje:

  • Terapeutski razgovor

  • Vođena meditacija s esencijalnim uljem – povezivanje

  • Antistresna masaža glave i vlasišta

  • Tehnike disanja s esencijalnim uljima za normalan protok energije

Povezano iz našeg bloga