Loading...
Aromaterapija za mentalno zdravlje – radionica2022-12-31T05:05:53+01:00

Dobro je poznato kako psihološki čimbenici mogu utjecati na naše fizičko zdravlje i obrnuto, fizički problemi mogu utjecati na naše mentalno stanje. Eterična ulja imaju sposobnost utjecati na naše raspoloženje, ponašanje i hormonsku aktivnost te mogu biti praktičan, koristan alat koji pomaže u suočavanju s razinom stresa i povezanim simptomima.

U ovoj mini radionici otkrit ćete jednostavne načine uključivanja eteričnih ulja i drugih aspekata aromaterapije u svakodnevni život za stres, umor, ravnotežu raspoloženja, nesanicu i podršku imunitetu.

Koje su prednosti aromaterapije?

Aromaterapija može pomoći u ublažavanju stresa i poboljšanju raspoloženja. Eterična ulja su jednostavna za korištenje. Možete uključiti različite metode uz druge konvencionalne tretmane, kao što su lijekovi i savjetovanje. Također ih možete kombinirati s drugim komplementarnim terapijama, kao što su masaža i meditacija.

Aromaterapija doista može pomoći da se osoba dovede u sadašnji trenutak, istodobno udisanje mirisa također može izazvati uvjetovanu reakciju. Mirisi pobuđuju sjećanja na način na koji nikakva druga osjetila ne mogu.

Na radionici ćemo proći:

 • Direktne i indirektne inhalacije, koja eterična ulja pokazuju opuštajuće djelovanje?

 • Kupke, kojim načinom i koje mješavine mogu oplemeniti vašu kupku i smiriti vaš um?

 • Mali džepni inhalatori i energetske masaže saznat ćete kako djeluju i koje su mješavine pogodne za ovu vrstu primjene

 • Mentalne vježbe i tehnike disanja kombinirane s eteričnim uljima

 • Na radionici upoznat ćete se s nizom visokokvalitetnih, organskih eteričnih ulja, doživjeti njihove nevjerojatne mirise i otkriti njihov učinak na zdravlje i dobrobit. Osjećat ćete se samouvjereno da dizajnirate svoju jedinstvenu mješavinu s kojom trenutno rezonirate ili jedno eterično ulje koje će vas voditi kroz proces.

 • Na predavanju ćemo vas usmjeravati na razumijevanje povezanosti uma i tijela, kako negativne emocije utječu na cjelokupno zdravlje i kako izaći iz začaranog kruga? U tome nam pomaže energetska i vibracijska snaga eteričnih ulja.

 • Na kraju predavanja provest ćemo zajedničku vođenu meditaciju „MIR“ s eteričnim uljem i udružiti više energija u jednu.

Cijene

Na predavanju ćete moći kupiti eterična ulja i mješavine eteričnih ulja.

Cijena: 27,00€  (203,43 kn)
Trajanje: 2 sata
Mjesto održavanja: prostor Arome Hominis i poliklinika Artemeda

O predavacu

Alma Tatić Hajdarević je završila školu za aromaterapeuta (Učilište Galbanum), te stručno usavršavanje (također Učilište Galbanum) za fitoaromaterapeuta pod vodstvom dr.sc. Stribora Markovića, fitoaromaterapeuta i vodećeg stručnjaka u ovom području. Također je se i dodatno educirala za raindrop masaže, aromaterapeutske masaže, izrade prirodne kozmetike i tradicionalne izrada sapuna.

Kako je Alma primalja i ima veliko iskustvo u ordinacijama susretala je se često s pacijentima koji su se zbog bolesti i određenih tegoba iznova vraćali akutnim stanjima raznih bolesti. Na temelju svojih iskustava uvjerila je se da se mnoge tegobe i bolesti mogu, uz tradicionalnu medicinsku, uspješno prevenirati i liječiti biljnom terapijom te tako spojiti dva mehanizma djelovanja kad je to neophodno.

Dugogodišnji rad s dr. med. Natašom Šemnički, spec. ginekologije i opstetricije, koja je holističkim pristupom svojim pacijenticama u probudila u Almi interes za ozbiljni pristup i proučavanje ljekovitih svojstava biljaka u rješavanju ginekoloških tegoba pa tako i ostalih tegoba po organskim sustavima.

Svoj način rada temelji na individualnom i cjelovitom pristupu i dubokom razumijevanju tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa. Savjetovanjem i primjenom fitoterapije, mikronutricije, akupunkture, integrativne aromaterapije koristi mogućnosti esencijalnih ulja od njihovog kemijskog sastava, kliničke primjene, mirisa i vibracije ulja. Koristi razne tehnike na putu iscjeljivanja koje pomažu pri opuštanju uma, osvješćuju problem i pronalaze smjer kako se nositi sa svojim emocijama.

Almin cilj je pomoći osobama na njihovom putu iscjeljivanja prirodnim putem uz individualne tretmane na tijelu. Svakom pojedincu pomaže u rješavanju njegovih tegoba, ali i prevenciji mogućih oboljenja.

Prijavnica za radionicu


  Povezano iz našeg bloga

  Load More Posts