Loading...
Miomi2023-04-27T00:34:06+01:00

Što su miomi?

Miomi su benigne izrasline maternice, a razvijaju se u mišićnoj stijenki. Rast mioma ovisi od osobe do osobe. Neki miomi u kratkom vremenu narastu, dok nekima trebaju i godine.

Miomi u trudnoći mogu izazivati ponavljajuće pobačaje ili prijevremene porode.

Simptomi i dijagnoza mioma

U većini slučajeva simptoma nema, dok se u nekih žena javljaju obilne menstruacije koje traju i više od 7 dana. Također se može javiti i pritisak u donjem dijelu abdomena, učestalo mokrenje i zatvor. Simpotmi ovise i o lokalizaciji mioma, pa tako razlikujemo miome koji se nalaze u unutrašnjosti stijenke maternice te miome u vanjskoj stijenci.

Dijagnoza se postavlja nakon specijalističkog ginekološkog i ultrazvučnog pregleda.

Postižemo odlične rezultate u liječenju mioma

Uzimajući u obzir dob pacijenta i ukupno zdravstveno stanje, dajemo individualno savjetovanje i plan prehrane. Pri tome vodimo računa o bjelančevinama i vlaknima u prehrani. Bjelančevine i vlakna pomažu u smanjivanju koncentracije estrogena u organizmu, koji se povezuje s nastankom mioma. Ovakav pristup se uz preporuke biljne terapije i emocionalne podrške pokazao kao pun pogodak za odlične rezultate u rješavanju problema s miomima.

Kompletan tretman za liječenje mioma obuhvaća: (moguće zakazivanje termina i za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i mentalno stanje osobe, na osnovu koje se izrađuje individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Preporuke za biljnu terapiju u obliku infuza, tinktura, obloga, oleokapsula

  • Savjetovanje o važnosti uravnotežene prehrane i mijenjanje prehrambeni navika.

  • U tretmane je uključen ginekološki i ultrazvučni pregled

  • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Pri tome izrađujemo plan primjene tehnika, a koje se mijenjaju po napretku klijenta. Pri tome mislimo na tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski tretman s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Povezano iz našeg bloga