Loading...
Individualan program u trudnoći2022-06-23T17:33:49+01:00

Emotivno stanje buduće majke znatno djeluje na zdravlje novorođenčeta, zato trudnice s razumijevanjem usmjeravamo na postizanje unutarnjeg mira i radosnog iščekivanja uz razne tretmane, vježbe i masaže. Psihička priprema ima veliko značenje  jer varirajuće razine hormona utječu na raspoloženje i emocionalne reakcije.

Fitoaromaterapijski tretmani

Fitoaromaterapijski tretmani u trudnoći se temelje na individualnom i cjelovitom pristupu i dubokom razumijevanju tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa.

Smirenje, opuštanje i priprema za porod

Savjetovanjem i primjenom fitoterapije, mikronutricije, akupunkture i integrativne aromaterapije, te korištenje svih mogućnosti esencijalnih ulja od njihovog kemijskog sastava, kliničke primjene, mirisa i vibracije ulja uz razne tehnike aromaterapije, ima za cilj trudnicu smiriti, opustiti i pripremiti za porod.

Tehnike poput vježbe disanja s eteričnim uljima, vođene meditacije, afirmacije i druge tehnike, ovisno o otvorenosti trudnice, pomažu osvijestiti radost doživljaja trudnoće, dublju koncentraciju i sigurnost da neće biti bespomoćno prepuštena trudovima, što će sve zajedno rezultirati znatnim smanjenjem bolova u porodu.

Aromafitoterapija kao saveznik stručnom terapeutu uz izvedivi plan olakšava brojne tegobe i uljepšava  razdoblje trudnoće, poroda i dojenja.

Moj dugogodišnji rad, znanje i iskustvo koje sam stekla u struci primalje dalje upotpunjujem primjenom integrativne aromaterapije, te postižem uspješniji rad s trudnicama, dojiljama i bebama.
Alma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Alma-Tatic-HajdarevicAlma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Na temelju vlastitih iskustava i dugogodišnjeg rada s dr. Natašom Šemnički, spec.ginekologije i opstetricije, uočili smo da korištenje aromafitoterapije obzirno i dozirano daje izvrsne rezultate u rješavanju tegoba koje se pojavljuju u trudnoći.

Alma-Tatic-HajdarevicAlma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Primjena tehnika aromaterapije tegobe kao što su oticanje nogu, mučnine, trnjenje ruku i nogu te nesanice postaju podnošljivije a trudnoća, porod i dojenje prolaze opuštenije i radosnije.

Alma-Tatic-HajdarevicAlma Tatić Hajdarević, fitoaromaterapeutkinja i primalja

Kako svaka žena ima individualne zdravstvene probleme, moguće kronične bolesti uz različite simptome tijekom trudnoće, potreban je i individualan aromafitoterapeutski pristup. Tretman i podrška emotivno-duhovnom stanju žene kroz trudnoću, porod i dojenje se uz točno prilagođene doze eteričnih ulja prilagođavaju svakoj osobi zasebno.

Aromaterapeutska masaža glave

Aromaterapeutskom masažom glave i vlasišta u kombinaciji s eteričnim uljima i specijalno programiranom iscjeljujućom glazbom postižemo duboko opuštanje, te time poboljšavamo cirkulaciju i fleksibilnost. Iscjeljujuća moć mirisa djeluje umirujuće, putem limbičkog sistema i pomaže u opuštanju uma. Vibracija eteričnog ulja kombinirana s tehnikama aromaterapije osvještava i pronalazi smjer kako se nositi sa svojim emocijama.

Masaža međice s vježbama za dno male zdjelice

Masažom međice baznim i eteričnim uljima u kombinaciji s vježbama dna male zdjelice postižemo bolju elastičnost te trudnica nauči opustiti mišiće što je u porodu važan čimbenik.

Tehnike i vježbe dirigiranog disanja, meditacije

Tehnike dirigiranog disanja u kombinaciji s eteričnim uljima rezultiraju dubljom koncentracijom i sigurnosti kako trudnica ne bi bila bespomoćno prepuštena trudovima, ostvaruje se svjesnija komunikacija s primaljom, a eterična ulja na suptilan način podržavaju i daju osjećaj sigurnosti i emocionalno pripremaju rodilju na prvi kontakt s bebom. Vježbe disanja afirmacije, terapeutski rad i meditacije s eteričnim uljima, pomoći će otkloniti brigu i tjeskobu, unijeti vjeru i radost te vas pripremiti da u porod uđete spremni.

Aromaterapeutska masaža glave

Kompletan tretman za trudnice obuhvaća:

(moguće zakazivanje termina i za pojedinačne usluge)

  • Savjetovanje o fiziologiji trudnoće, razgovor o doživljaju trudnoće i majčinstva, individualna izrada plana i metoda primjene fitoaromaterapije

  • Savjetovanje o porođaju (upoznavanje trudnica s porodnim dobima i načinima lakšeg poroda uz primjenu aromaterapije)

  • Savjetovanje o puerperiju, dojenju, te načinima primjene eteričnih ulja

  • Savjetovanje o prehrani i njezi tijela u trudnoći (blagotvorni učinci prirodne kozmetike)

  • Masaže međice i vježbe dna male zdjelice

  • Antistresna masaža glave i vlasišta

  • Tehnike i vježbe dirigiranog disanja, meditacije

  • Afirmacije (promjena načina razmišljanja i ponašanja)

  • Terapeutski rad i vođene meditacije s eteričnim uljima

Holističkim pristupom, uz pomoć eteričnih ulja koja imaju ljekovitu i duhovnu energiju, proširujemo djelovanje na tijelo i duh. Uđite spremni u porod i zadržite mir – javite nam se za svoj termin savjetovanja (u našem prostoru ili on-line), tretmana, vježbi ili masaža.

Povezano iz našeg bloga