Loading...
Toplinska terapija parafinskim voskom s aromaterapeutskom masažom, ljekovitim pilingom i maskom…2022-08-29T20:08:46+01:00

Znate li da kupke s parafinskim voskom mogu pomoći u mnogim  terapijskim učincima?

Parafin je bijeli, bezbojni, čvrsti vosak sastavljen od ugljikovodika. Terapija parafinskim voskom često se koristi u salonima i toplicama te pomaže u hidrataciji ekstremiteta.

Terapija sadrži:

  • PILING LJEKOVITIM BILJEM

  • MASKU OBOGAĆENU ETERIČNIM ULJEM

  • TERAPIJU PARAFINSKIM VOSKOM

  • AROMATERAPEUTSKU MASAŽU

Trapijska terapija s parafinskim voskom

Koje su terapijske prednosti kupke s parafinskim voskom?

Ublažavanje boli, povećavajunje dotoka krvi, opuštanje mišića, smanjivanje ukočenosti i sprječavanje grčeva mišića…

Parafinski vosak koristi se za ublažavanje boli uzrokovane fibromialgijom, reumatoidnim artritisom, osteoartritisom i drugim bolestima pokretljivosti zglobova. To čini djelujući kao oblik toplinske terapije, povećavajući dotok krvi u zahvaćeno područje i opuštajući mišiće kako bi se smanjila ukočenost. Ove prednosti također mogu pomoći u sprječavanju budućih grčeva mišića.
Svaka bol i ukočenost mogu imati veliki utjecaj na vaš život. Bez obzira imate li ukočene bolne zglobove od tipkanja po cijeli dan, grube i bolne prste od rada u garaži ili vrtu ili bol i ukočenost zbog kroničnih stanja poput artritisa ili sklerodermije, topli tretman parafinskim voskom mogu vam koristiti.

Poboljšana elastičnost kože, smanjenje ukočenosti zglobova…

Dobro natapanje parafinskog voska može poboljšati kožu na mnogo načina, čak i za osobe sa stanjima poput sklerodermije ili otvrdnuća kože.
Uz poboljšanu elastičnost, parafin može smanjiti zakočenost zglobova. Toplina koja se koristi pri toplim parafinskim natapanjima može pomoći u smirivanju mišića i poboljšati protok krvi, čineći zglobove i ruke opuštenijima. To vam može pomoći da uživate u aktivnostima koje ste voljeli prije nego što su vam bolne ruke stale na put.

Dobrobiti za bolesti mišića, tetiva i ligamenata…

Budući da su tretmani parafinskim voskom oblik toplinske terapije, često se koriste za bolesti mišića, tetiva i ligamenata. Kao i kod stanja poput artritisa, povećavaju protok krvi, poboljšavaju ukočenost zglobova i smanjuju bol.
Parafinski vosak uobičajena je opcija u tretmanima toplinske terapije za osobe i sa drugim bolestima osteoartritisom, fibromijalgijom i Raynaudova bolest.

Kupke s parafinskim voskom obično su male kade koje su dovoljno velike da potopite ruke ili noge. Kadice su uređaji za proizvodnju topline, pa se dodavanjem parafinskog voska u kadu vosak otopi u toplu tekućinu u koju se mogu uroniti ruke, stopala ili laktovi.

Ruke ili noge se obično umoče u kadu s toplim parafinskim voskom – često dva ili tri puta – kako bi se stvorio gusti premaz koji će zadržati toplinu. Kako se vosak stvrdnjava, prirodni omekšivač parafina omekšava kožu, a toplina otvara pore. Kad se ohlađeni vosak odvoji od kože, uklanja i mrtve stanice kože, ostavljajući kožu glatkom.

Tretmani parafinskim voskom također su korisni za suhe, ispucale ruke i stopala. Parafin je izvrsna hidratantna krema jer na koži stvara lagani vodootporni premaz koji joj pomaže zadržati ulja koja proizvodi vaše tijelo. Ova “vodonepropusnost” čini parafinske tretmane izvrsnim za umirivanje i liječenje suhe, ispucale kože osobito ruku i stopala u zimskom periodu, jer nudi zaštitu od vanjskih utjecaja.

Postupci

Radimo temeljiti piling s ljekovitim biljem, umasiramo ljekovitu hranjivu masku  nakon toga se šake, laktovi ili stopala urone nekoliko puta u topao parafin koji se grije na temperaturi oko 52°C.

S obzirom na tako visoku temperaturu bakterije i gljivice ne mogu preživjeti u takvim okolnostima i zato je tretman parafinom siguran.

Nakon terapije parafinom radimo aromaterapeutsku masažu šake ili stopala. Koncentraciju ulja i vrstu eteričnih ulja biramo prema vašoj tegobi i tako imamo maksimalan učinak.

Toplinska terapija parafinskim voskom s aromaterapeutskom masažom, ljekovitim pilingom i maskom...

TRAJANJE TRETMANA

60 min

Terapija parafinom (piling, maska, parafin)

30 min

Aromaterapeutska masaža

30 min

Cijena – 200,00 kn (26,54 €)

Paket od 5 tretmana – 800,00 kn (106,18 €)

Paket od 10 tretmana – 1500,00 kn (199,08 €)

Koji su nuspojave kupke s parafinskim voskom?

Iako je materijal siguran i higijenski za uporabu na koži, neki ljudi s osjetljivom kožom izvijestili su o povećanom riziku od toplinskog osipa. Nemojte koristiti parafinski vosak ako imate neuropatiju, dijabetes, osip ili otvorene rane. Za dodatne savjete možete se posavjetovati s našim terapeutom.

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts