Loading...
Urogenitalne atrofije2022-05-19T00:27:00+01:00

Što su urogenitalne atrofije?

Više od 70% žena u nekoj  fazi svoga života ima simptome urogenitalne atrofije. Poražavajuća je činjenica da je ženama o toj tegobi neugodno govoriti pa većinom šute.

To su tegobe koje ženama narušavaju kvalitetu života, javljaju se najčešće u peri  i postmenopauzi, ali i ranije zbog kirurškog odstranjenja jajnika, kemoterapije i nuspojava hormonskog liječenja (karcinomi dojki).

Promjene zahvaćaju rodnicu, stidnicu i mokraćnu cijev. Tkivo je slabije prokrvljeno,  blijedo, suho, stanjeno i sklonije infekcijama.

Simptomi i dijagnoza

Najčešći simptomi urogenitalnih atrofija su:

  • peckanje
  • svrbež
  • sukrvica
  • suhoća rodnice praćena bolnim spolnim odnosima

Dijagnoza se postavlja nakon ginekološkog pregleda i citološke analize obrisa rodnice, cerviksa i endocerviksa.

Odlični rezultati prirodnim terapijama

Na urinarne infekcije blagotvorno djeluju biljke koje ima antibakterijska, protuupalna, diuretička i spazmolitička svojstva. Fitoterapijom, unosom suplemenata, probiotika i zdrave hrane postižemo odlične rezultate. Kada je neophodno, kod urinarnih infekcija kombiniramo konvencionalno i komplementarno liječenje. Tako spajamo dva mehanizma djelovanja. Bakterija ne može biti rezistentna na antibiotike i prirodne spojeve.

Kompletan tretman za liječenje simptoma urogenitalnih atrofija obuhvaća: 

(moguće je i zakazivanje termina za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se izrađuje individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Savjetovanje i preporuka za primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…) na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Pregled kod specijalista ginekologije i opstetricije

  • Savjetovanje o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane I mijenjanje prehrambeni navika, pravilno održavanje higijene intimnog područja

  • Terapija je učinkovita lokalnom primjenom hladno prešanih nerafiniranih baznih ulja uz eterična ulja koja u sinergiji uz preciznu dozu imaju njegujuće djelovanje na sluznicu, poboljšavaju prokrvljenost sluznice, te povoljno djeluju na epitel ublažavaju simptome atrofije. Zbog blizine rodnice i anusa kod žena vrlo često dolazi do razmnožavanja bakterija u rodnici što zahtijeva upotrebu vagitorija koji u sastavu sadrže eterična i bažna ulja.

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Izrađujemo plan primjene tehnika a koji se mijenja  ovisno o  napretku klijenta. Tretmani uključuju tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Povezano iz našeg bloga