Loading...
Biljni pripravci2022-06-23T22:33:16+01:00

Ljekovito bilje i njegovi pripravci najstariji su oblik liječenja najrazličitijih bolesti.
Od mnogih vrsta biljaka dobivaju se osnovni sastojci za proizvodnju suvremenih lijekova s biljnim aktivnim tvarima.

Fitoterapija – primjena biljaka i biljnih pripravaka

Fitoterapija je liječenje i prevencija bolesti tegoba pomoću biljaka, biljnih dijelova i biljnih pripravaka. Biljni pripravci zbog kombinacije aktivnih i pratećih tvari imaju široko terapijsko djelovanje. U usporedbi sa sintetskim lijekovima u principu imaju manje neželjenih posljedica.

Fitoterapija nije alternativa današnjoj medicini, nego njezin dio koji ispunjava prazninu i nudi dodatne mogućnosti pri liječenju i sprečavanju akutnih i kroničnih bolesti.

Biljnni pripravci - graf primjene

Nagla ekspanzija primjene ljekovitih biljaka

Ljekovito bilje je u jednom trenutku bilo i potisnuto zbog naglog rasta upotrebe kemijskih i sintetskih lijekova. Međutim, u zadnje vrijeme dolazi do sve veće upotrebe pripravaka od ljekovitog bilja za liječenje i prevencije bolesti. Za naglu ekspanziju korištenja ljekovitog bilja i njihovog višestrukog djelovanja, djelomično je zaslužna i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Također su i veliki farmaceutski koncerni u zadnje vrijeme okrenuti većem korištenju ljekovitih biljaka, te ulažu i velika financijska sredstva u istraživanje djelovanja i primjene istih.

Stručnom primjenom do željenih rezultata

Individualnim pristupom i uvidom u cjelokupno zdravstveno stanje – fitoaromaterapijskom anamnezom određujemo kombinacije biljaka, doze i način primjene pojedinih biljnih pripravaka, te na taj način stručnom primjenom postižemo željene rezultate.

Vodimo računa o mjerama opreza pri upotrebi biljaka i biljnih pripravaka

Bez obzira na to što biljni pripravci imaju manje neželjenih posljedica, korištenje biljaka nije bezazleno. Tako kod primjene svake biljke postoje mjere opreza, dozvoljene doze, interakcije s lijekovima ili kontraindikacije za njihovu primjenu.

Alma tatić Hajdarević - biljni pripravci

Tajna našeg uspjeha

Opreznim cjelovitim pristupom, cjelovitim terapijama temeljenim na primjeni biljnih pripravaka, dodataka prehrani, zdravom uravnoteženom prehranom i drugim metodama liječenja dolazimo do uspješnih rezultata. U pristupu vodimo računa i o povezanosti uma i tijela. Vježbama i tehnikama koji podržavaju um, podižemo svjesnost, te osoba uviđa vlastitu snagu za aktiviranjem svog regulacijskog sustava.  Na taj način osoba ima mogućnost spriječiti bolest ili olakšati njeno prisustvo, te u određenoj mjeri bude sama zaslužna za iscjeljenje.

U našem radu uvijek težimo pacijentu pružiti podršku na njegovom putu iscjeljivanja do cjelovitosti.

To činimo putem biljnih pripravaka koji se uzimaju u obliku tinktura, oleokapsula, vagitorija (kemijski spojevi u eteričnim uljima koji uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste bakterija i virusa), supozitorija, čajnih mješavina, melata (emulzija meda i eteričnih ulja), uljnih pripravaka, džepnih inhalatora, ulja, masti, gelova i sirupa.

Od drugih metoda koristimo tehnike vođenih meditacija, vježbe mijenjanja navika, afirmacija (promjena načina razmišljanja i ponašanja), terapeutski rad i vođene meditacije s eteričnim uljima, ali i druge tehnike ovisno o vašem stanju.

Uvijek postoji mnogo različitih potencijalnih rješenja za bilo koji problem, zato problemima uvijek pristupamo individualno.

U svom radu postižemo odlične rezultate s urogenitalnim tegobama, problemima hormonalnog disbalansa, bolestima i poremećajima endokrinih žlijezda, dišnog, imunološkog, probavnog, živčanog, krvožilnog i koštanog  sustava, te kožnih bolesti.

Biljni pripravci

Kontaktirajte nas s kratkim opisom vaših problema kako bismo procijenili vaše stanje i dogovorili detaljno savjetovanje za terapije ili primjene biljnih pripravaka. Biljne pripravke šaljemo i poštom.

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts