Loading...
Endometrioza2022-05-19T00:31:25+01:00

Što je endometrioza?

Endometrioza je benigna bolest kod koje se mali komadi endometrija (sluznica maternice) pronalaze izvan maternice. Komadi endometrija se najčešće pronalaze u trbušnoj šupljini, dojci, jajnicima, crijevima, mokraćnom mjehuru. Također mogu biti i na udaljenim organima, na primjer u plućima. Od ovih komada se stvaraju ciste, a tamo gdje se nađu  ponašaju se kao i tkivo maternice.

Kako su komadi endometrija ovisni o hormonima u vrijeme menstruacije krvare kao i endometrium. Točan uzrok endometrioze se zapravo i ne zna, ali javlja se u reproduktivnom dobu najčešće između 24 i 35 godine života.

Endometrioza – simptomi i dijagnoza

Najčešći simptomi endometrioze su izrazito bolne menstruacije, poremećeni ciklusi, bolni spolni odnosi i nemogućnost začeća.

Dijagnoza se postavlja nakon specijalističkog ginekološkog pregleda, ginekološkog ultrazvuka i eventualno drugih ciljanih pretraga koje određuje liječnik.

Medicinski i fitoaromaterapeutski pristup liječenju

Endometriozu je potrebno medicinski liječiti, ali uz pomoć prirode i individualanog fitoaromaterapeutskog pristupa postižemo dobre rezultate.

Kompletan tretman za liječenje endometrioze obuhvaća:
(moguće zakazivanje termina i za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se radi individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Preporuke za biljnu terapiju u obliku infuza, tinktura, obloga, oleokapsula, vaginaleta.

  • Savjetovanje o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane te mijenjanje prehrambeni navika

  • Ginekološki i ultrazvučni pregled

  • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Pri tome izrađujemo plan primjene tehnika, a koje se mijenjaju po napretku klijenta. Pri tome mislimo na tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa radimo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

Povezano iz našeg bloga