Loading...
HPV (humani papilloma virus)2022-05-18T19:14:14+01:00

Što je HPV?

HPV je spolno prenosiva bolest uzrokovana humanim papiloma virusom. Razlikujemo više od 100 tipova ovih virusa. HPV se prenosi se spolnim putem i u doticaju s tjelesnim tekućinama. Većina ljudi i ne zna da su nosioci HPV virusa.

 • Visoki rizik
  HPV visokog rizika virus uzrokuje značajnije abnormalnosti stanica koje se mogu dijagnosticirati Papa testom. Nastale promjene na stanicama ukoliko se ne liječe mogu dovesti do karcinoma grlića maternice, vagine, anusa ili penisa.
 • Niski rizik
  HPV niskog rizika dovodi do pojave genitalnih bradavica (kondilomi) koji imaju specifičan izgled a izgledom podsjećaju na cvjetaču.

Kako se HPV dijagnosticira?

Kod žena se većinom dijagnosticira na osnovu abnormalnog Papa testa i brisa vrata maternice na HPV – specifičan test za dokazivanje prisutnosti virusa u organizmu.

Cervikalna intraepitelna neoplazija (CIN) označava prisutnost abnormalno (displastično) promijenjenih stanica vrata maternice i može se pojaviti u nekoliko stupnjeva:

 • CIN I (blaga displazija)
 • CIN II (umjerena displazija)
 • CIN III (teška displazija)

Uz lokalnu terapiju fitoaromaterapijskim vagitorijima preporučuje se uzimati i pripravke za podizanje imuniteta.

Odlični rezultati terapijama eteričnim i baznim uljima

Posebno djelotvorni vagitoriji kemotipizirajućih eteričnih i baznih ulja pokazuju zadivljujuće rezultate u otklanjanju promjena u stanicama.

Kemijski spojevi u eteričnim uljima poput monoterpena, oksida, fenola uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste virusa te je zabilježen pozitivni učinak.

Terapiju vagitorijima  provodi se kroz tri ciklusa, a ako je potrebno uvodi se i terapija oralnim putem, oleokapsulama. Uvijek vodimo računa i o podizanju imuniteta određenim biljkama.

Kompletan tretman obuhvaća:
(moguće zakazivanje termina i za pojedinačne usluge)

 • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se radi individualan plan i proces iscjeljenja.

 • Pregled kod specijalista ginekologije i opstetricije

 • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

 • Savjetovanje o važnosti uravnotežene prehrane i mijenjanje prehrambeni navika

 • Preporuku za primjenu biljne terapije u obliku vagitorija, oleokapsula i biljnih ekstrakata za podizanje imuniteta

 • Emocionalne tretmane određujemo prema otvorenosti klijenta. Pri tome izrađujemo plan primjene tehnika, koje se mijenjaju u ovisnosti o napretku klijenta. Tretmani uključuju tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Pročitajte o HPV virusu i na našem blogu