Loading...
Radionice2022-06-29T12:52:31+01:00

Aromaterapija za mentalno zdravlje - radionica

Više...
Više...

Trudnoća, porod i majčinstvo na prirodan način - on-line seminar i savjetovanje

Više...
Više...

On-line radionica "Uronite u sebe"

Više...
Više...

Vođene aromat. meditacije "Stvaranje pozitivnih promjena"

Više...
Više...

Edukacije za roditelje "Cjelovita zdravstvena zaštita djece"

Više...
Više...

Radionice – holistički pristupi u prevenciji i liječenju bolesti

Holistička medicina je oblik iscjeljivanja koji razmatra cijelu osobu tijelo, um, duh i emocije u potrazi za optimalnim zdravljem i dobrom. Prema filozofiji holističke medicine, moguće je postići optimalno zdravlje. Primarni cilj prakse holističke medicine je postizanje odgovarajuće ravnoteže u životu.

Cijela osoba sastavljena od međusobno ovisnih dijelova i ako jedan dio ne radi ispravno, svi ostali dijelovi će biti pogođeni. Na taj način, ako imate neravnotežu (tjelesnu, emocionalnu ili duhovnu) u svom životu, to može negativno utjecati na cjelokupno zdravlje.

Koristimo sve oblike zdravstvene skrbi, od konvencionalnih lijekova do komplementarne terapije za liječenje osobe. Na primjer, kada osoba koja pati od migrenskih glavobolja posjeti našeg fitoaromateraterapeuta, umjesto da izađe samo s biljnim lijekovima, terapeut će pogledati sve potencijalne čimbenike koji mogu uzrokovati glavobolje te osobe, kao što su drugi zdravstveni problemi, navike u prehrani i spavanju, stres i osobni problemi te preferirane duhovne prakse. Plan liječenja će uključivati biljne​​ pripravke za ublažavanje simptoma, ali i modifikacije načina života kako bi se spriječilo ponavljanje glavobolje.

Kroz naše radionice educirat ćemo osobe o promjenama u načinu života i brizi o sebi radi promicanja dobrog zdravlja. To može uključivati ​​promjenu prehrane, tjelovježbu, psihoterapiju, odnose i duhovno savjetovanje i još mnogo toga.

Komplementarne terapije kao što su aromaterapija, fitoterapija, akupunktura, terapija masaže, meditacije, mentalne vježbe i druge.  Kroz ljekovito bilje, eterična ulja, uravnoteženu prehranu, mijenjanje životnih navika te upoznavanje i razvijanje ljubavi prema sebi želimo prevenirati različite oblike bolesti. Holistička medicina također se temelji na uvjerenju da je bezuvjetna ljubav i podrška najmoćniji iscjelitelj i da je osoba u konačnici odgovorna za svoje zdravlje i dobrobit.  Podizanjem  svjesnosti uviđamo vlastitu snagu i postajemo osposobljeniji za mijenjanje i uživanje u boljoj kvaliteti života.

Pratite naše objave o narednim radionicama koje ćemo izrađivati u svrhu promicanja svijesti da je prevencija naš najveći saveznik u održavanju fizičkog i mentalnog zdravlja.

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts