Loading...
Klamidija2022-05-19T00:18:26+01:00

Klamidija – tiha upala

Klamidija je spolno prenosiva bolest. Specifičnost ove infekcije je da često većina oboljeljih nema nikakve simptome. Klamidija se zato često i zove tihom upalom. Prenosi se spolnim putem, ali i s majke na dijete tijekom poroda.

Dijagnostika klamidije se provodi laboratorijskim brisom vrata maternice.

Rizik od neplodnosti

Zbog mogućih ponovnih infekcija važna je prevencija i osvještavanje osoba o mjerama zaštite i odgovornog ponašanja. Rizik od neplodnosti se povećava svakom ponovnom infekcijom.

Odlični rezultati terapijama eteričnim i baznim uljima

Posebno djelotvorni vagitoriji kemotipizirajućih eteričnih i baznih ulja pokazuju zadivljujuće rezultate u otklanjanju promjena u stanicama.

Kemijski spojevi u eteričnim uljima poput monoterpena, oksida, fenola uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste bakterija te je zabilježen pozitivni učinak.

Terapiju vagitorijima provodi se kroz tri ciklusa, a po potrebi se uvodi i terapija oralnim putem, oleokapsulama. Uvijek vodimo računa i o podizanju imuniteta određenim biljkama.

Kompletan tretman liječenja klamidije obuhvaća: 

(moguće je i zakazivanje termina za pojedinačne usluge)

  • Detaljnu fitoaromaterapijsku anamnezu – fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje osobe, na osnovu koje se izrađuje individualan plan i proces iscjeljenja.

  • Pregled kod specijalista ginekologije i opstetricije

  • Savjetovanje i preporuka primjene potrebnih suplemenata (vitamina, minerala…), a na osnovu analize anamneze ili po nalazima biokemijskih testova.

  • Savjetovanje o prevencije infekcije (isticanje važnosti zdrave i uravnotežene prehrane i mijenjanje prehrambeni navika, pravilno održavanje higijene intimnog područja)

  • Preporuku za primjenu biljne terapije u obliku vaginaleta, oleokapsula, tinktura

  • Emocionalne tretmane koje određujemo prema otvorenosti klijenta. Izrađujemo plan primjene tehnika a koji se mijenja  ovisno o  napretku klijenta. Tretmani uključuju tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, terapeutski rad s eteričnim uljima, afirmacije, opuštajuće kupke i inhalacije.

Ovakav cjelovit pristup i duboko razumijevanje tjelesnih, emotivnih, energetskih i duhovnih procesa dovodi do željenih rezultata.
Na osnovu težine tegoba i kompletnog statusa izrađujemo individualan plan, proces, cijenu i vremenski tijek tretmana.

 

Povezano iz našeg bloga