Loading...
Tretman za um i tijelo, vratite zadovoljstvo u doživljaj života2024-01-17T22:39:42+01:00

Da li vam se dogodi da neznatna emocionalna promjena može upropastiti cijeli vaš dan kada ste ranjivi?
…ili ste pod malim stresom?
…ili vas stres gura u dugo razdoblje nezadovoljstva i zabrinutosti?

Vjerojatno ste primijetili da se promjene dogode posve neočekivano, liše vas poleta i ostave da se pitate zašto ste tako jadni.

Kako riješiti problem negativnih emocija?

Kad nastojite riješiti problem nesretnosti ili neke druge negativne emocije služite se s jednim od najmoćnijih moždanih alata, a to je razumno kritičko mišljenje. Djeluje tako da sebe vidite na mjestu gdje ne želite biti i imate predodžbu toga gdje želite biti. Vaš um tada analizira jaz između tih krajnosti i smišlja najbolji način da ga premosti. Da bi to ostvario um radi u djelatnom stanju i proces je savršeno prirodan, te vrlo moćan način rješavanja problema.

Proces se zbiva tako da se problem rješava uz pomoć moći predočavanja, te analizira da li vas je približio cilju. Tako se primjerice, snalazimo u gradovima, vozimo automobile te rješavamo mnoga goruća pitanja. Djelatno stanje postaje problem samo kad pokušava riješiti zadaću koju ne može obaviti kao što je neugodna emocija i tada treba prebaciti mjenjač u prisutno stanje.

Vratite zadovoljstvo i zadivljenost u doživljaj života

Um je sposoban za mnogo više od pukog raščlanjivanja teškoća u svojem djelatnom stanju, ali problem je što se u velikoj mjeri služimo djelatnim stanjem da uopće ne vidimo da postoji alternativa. Ako zastanete na trenutak da razmislite, um neće samo misliti, može biti i svjestan činjenice da misli.

Upravo taj oblik čiste svjesnosti omogućuje da izravno doživite svijet. Obuhvatniji je od mišljenja, ne zastiru ga misli i osjećaji, natkriljuje mišljenje i omogućava da se odmaknete od negativnog unutarnjeg monologa. Takav preobražaj doživljaja života vraća zadivljenost i zadovoljstvo.

Tretmanom vođenih meditacija do jasnijeg uvida u realnu situaciju

Jedna od tehnika tretmana usmjerene svjesnosti su vođene meditacije, koje u kombinaciji s eteričnim uljima i posebno programiranom glazbom postupno razvijaju vašu osjetljivost za lakše prepoznavanje u kojem je stanju vaš um.

Tehnika meditacije usmjerene svjesnosti je mentalna vježba koja ne umrtvljuje um, ne prikazuje svijet u ružičastim naočalama i ne sprečava u nastojanjima ostvarivanja životnih ciljeva nego nam daje jasniji uvid u cjelokupnu situaciju. Smisao meditacije nije u prihvaćanju neprihvatljivog, nego jasniji pogled na svijet, kako biste mogli mudrijim i promišljenijim postupcima promijeniti ono što mijenjati treba. Meditacija usmjerene svjesnosti uvježba um kako možete vidjeti pojavu misli i omogućiti vam da živite u sadašnjem trenutku. Razvija duboku i suosjećajnu svjesnost koja vam omogućuje da procjenjujete ciljeve i nađete najbolji put prema ostvarenju svojih najdubljih vrijednosti.

Tretman vođenih meditacija

Progam usmjerene svjetlosti – podizanjem svjesnosti do bolje kvalitete života

Temeljni program usmjerene svjesnosti potiče vas da promijenite neka svoja ustaljena mišljenja i ponašanja koja vas sprečavaju da život živite u potpunosti. Zbog takvih ustaljenih načina razmišljanja nastaju osuđujuće i samokritične misli, no kada postanete usredotočeniji i svjesniji postupno ćete razbiti neke od negativnih obrazaca mišljenja. Iznenadit ćete se koliko sreće i radosti možete postići već i sitnim promjenama načina na koji živite. Prisutno stanje nas poziva da privremeno zaustavimo prosuđivanje, svjesno prihvatimo, ali to nije prepuštanje sudbini nego priznavanje da iskustvo postoji u ovom trenutku.

Usmjerena svjesnost omogućava da začarani krug spriječite već u začetku, ne dopuštate mu da ovlada vašim životom i daje slobodu izbora. Osvješćuje da su misli samo misli i da one nisu Vi, niti su stvarnost, one su unutarnji simultani komentar o vama i svijetu. Takva spoznaja oslobađa od iskrivljene stvarnosti koju je svatko od nas stvorio beskrajnim zabrinjavanjem i promišljanjem. Kad naučite usmjeravati pozornost potaknut ćete zanimanje onoga što želite izbjeći, moći ćete priznati vaše strahove, tugu, a samim priznanjem raspršuje se snaga negativnih osjećaja.

Koji je cilj tretmana?

Podizanjem svjesnosti klinički značajno poboljšavamo zdravlje!

Tijekom programa usmjerene svjesnosti naučit ćete sami sebe manje kritizirati, raditi ćete na bivanju u sadašnjosti te misli više nećete shvaćati toliko doslovno. Tijekom vježbanja usmjerene svjesnosti prirodni polet, energija i radost zapjenit će se poput davno zaboravljenog izvora vode.

Izrađujemo plan i program specijaliziran za vaše stanje i potrebe

Individualnim pristupom izrađujemo plan i program potičemo vas da radite mnoge različite vježbe i tehnike vođenih meditacija, te da u svakoj ustrajete tjedan dana.

Svaka od ovih vježbi  otvara različita vrata, ali nitko ne može predvidjeti koja će vama najviše pomoći da dođete u dodir s najdubljim i mudrijim dijelovima sebe. Upravo prema tome izrađuje se individualizirani tjedni plan vježbi  i tehnika za rad s terapeutom i kod kuće.

Najvažniji odnos u vašem životu je odnos sa samim sobom, a vježbe i tehnike koje ćete prolaziti tijekom tretmana pružaju podršku u ostvarivanju pozitivnih promjena za vaš osobni rast i brigu o sebi. Nemojte zaboraviti da je tijelo odraz vaših skrivenih misli, uvjerenja i osjećaja, a najbrži put do zdravlja je vježbanje uma da bude ispunjen ugodnim mislima. Podizanjem  svjesnosti uviđamo vlastitu snagu i postajemo osposobljeniji za mijenjanje i uživanje u boljoj kvaliteti života.

Kompletan tretman za um i tijelo obuhvaća

(moguće zakazivanje termina i za pojedinačne usluge):

 

Tretman za um i tijelo
  • Tehnike vođenih meditacija s eteričnim uljima, a izvode se tijekom cijelog tjedna, naglasak je na učenju posvećivanja pozitivne pozornosti različitim oblicima unutarnjeg i vanjskog svijeta

  • Svjesnost usredotočivanja na samo jednu stvar

  • Uvježbavanje usmjeravanja pozornosti izravno na tjelesne osjete

  • Vježbe usredotočenih pokreta

  • Vježbe doživljavanja misli kao mentalnih događaja

  • Istraživanje poteškoća individualnim terapeutskim radom s eteričnim uljima

  • Meditacija suosjećajnosti

  • Vježbe mijenjanja navika

  • Promjena načina razmišljanja i ponašanja (afirmacije)

  • Vođenje dnevnika (svakodnevno zapisivanje svojih osjećaja i opažanja)

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje (u našem prostoru ili on-line), te na osnovu vašeg stanja izradili  plan i cijenu tretmana.

 

Obavezno savjetovanje prije tretmana (Cijena: 14,00 €)

 

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts