Unutarnjim promatranjem sagledavamo naše misli i emocionalna stanja u kojim se nalazimo. Tako stvaramo promjenu u svom životu jer ćemo privoljeti um na puštanje opažanja i ideja koji ga koče, a to će vas naposljetku preobraziti.

Meditacije nose niz dobrobiti za naš organizam…

  • Osnažuju imunološki sustav

  • Usporavaju otkucaje rada srca

  • Unose radost u vaš život jer meditacija djeluje na kemijske reakcije vašeg mozga

  • Smanjuje svakodnevne brige i tjeskobu jer pruža pozitivnije stanje duha
  • Pojačava intuitivne sposobnosti da prepoznamo sve svoje neograničene sposobnosti i potencijale

  • meditacije osim što poboljšavaju funkciju mozga imaju pozitivan učinak i na druga područja zdravlja

Meditacijom povećavamo unutarnju snagu smirivanjem uma i osvještavanjem dubljeg osjećaja sebe, što rezultira pozitivnim odnosom prema sebi i okolini, te otpuštanju podsvjesnih kočnica u ostvarenju punog potencijala.

Neka sjedenje na meditacijskom jastuku bude sastanak s vama samima, a tada će se probuditi želja za slobodom koju stvara samospoznaja. S druge strane važno je meditaciju ne promatrati kao obavezu ili joj pristupati nestrpljivo, ljutiti se na sebe ako ne uspijete umiriti um, ona je poput svakog drugog odnosa, zahtjeva strpljenje i predanost.

Ponekad je u takvim situacijama potrebno na trenutak razmotriti svoj odnos s meditacijom postaviti si sljedeća pitanja:

  • Da li uživam u njoj?

  • što osjećam prema meditaciji?

  • Ne znam kako početi meditirati?

Kako započeti s meditacijama?

Prvi korak je da se ne brinete već samo meditirate. Sjednite u udoban položaj koji vam odgovara i opustite se. Tijelo opuštamo disanjem, a um opuštamo prihvaćanjem sebe takvim kakvim jesmo u tom trenutku i treba ući u meditaciju bez zahtjeva i očekivanja. Odvojite malo vremena i usmjerite pozornost na svoje tijelo, opazite koji su vam mišići napeti. Onda možete udahnuti u svako mjesto napetosti i izdahnuti svaku napetost koju ondje osjetite.

Održavajte svoju pozornost i osluškujte sebe, jer ćete s upoznavanjem sebe razviti i sposobnost kontrole misli. Ne trebate provesti sate u meditaciji – za početak je dovoljno petnaest minuta. Čin svakodnevnog sjedenja s jasnom namjerom da istražujete svoje unutrašnje biće pokrenut će proces. Kad budete počeli zamjećivati signale koji dolaze iznutra, željet ćete meditirati duže.

Dopustite si da budete kreativni i krenite na put istraživanja samih sebe i to je prvi korak u izgradnji vaše prakse. Susret s vama samima može biti čudesan, zbunjujući ili iritantan poput svakog drugog odnosa ali on se s vremenom mijenja.

Meditacije vođene uz esencijalna ulja

Meditacije mogu biti i vođene uz esencijalna ulja i to je tehnika koju koristim iz vrlo jednostavnog razloga jer većini treba podrška umu. Takva tehnika osigurava mjesto na kojem se um može odmoriti dok se smiruje, pa možemo reći kao „jastuk za um.“.

Meditacijska tehnika kombinirana s esencijalnim uljima postaje sredstvo koje vas povezuje sa suptilnim strujanjem meditacije kao prirodne privlačne sile, jer svako ulje ima jedinstven miris i energiju, usklađuju se s našim trenutnim emocijama i zato su nezamjenjiva pomoć u rješavanju i balansiranju emocionalnih stanja.

Uz paralelnu primjenu specijalno programirane iscjeljujuće glazbe postiže se balansiranje lijeve i desne polovice mozga, jer zvuk ima svojstvo najjačih iscjeljujućih energija te takva kombinacija ima sposobnost pokazati koji su nam dijelovi tijela pod opterećenjem i u kojim segmentima života počiva naš problem. Osvještavanjem sebe održavamo u balansu tijelo, psihu, ego i duh i tako podržavamo zdravlje.

Ovakvim pristupom koristimo sve mogućnosti esencijalnih ulja i pokušavamo osobi pomoći na njenom putu iscjeljivanja tako da prepozna i koristi svoje neograničene potencijale.

„Put u sebe možete otvoriti pomoću ljubavi“ Rumi

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116