Kako prirodno liječiti mikoplazme i ureaplazme

By |2022-05-19T02:37:27+01:008 listopada, 2021|Categories: Blog, Fitoterapija|Tags: , , , |
 • Kako prirodo liječiti ureoplazme i mikroplazme

Mikoplazme su bakterije povezane sa svime, od infekcija pluća do problema u trudnoći. Bez obzira na dob, spol ili način života, mogli biste biti pogođeni. Evo što trebate znati o tim infekcijama, uključujući kako se obraniti na prirodan i zdrav način.

Što su mikoplazme?

Mikoplazme su bakterije i najmanji poznati oblik živih mikroba koji su trenutno identificirali znanstvenici.  Za mnoge ljude oni su dio prirodne populacije bakterija u vašem grlu, plućima i genitourinarnom sustavu.

U većini slučajeva više od 200 različitih vrsta mikoplazmi koje možda imate u svom tijelu potpuno su bezopasne. Međutim, postoji pet specifičnih oblika koji mogu uzrokovati infekcije i ozbiljne zdravstvene probleme.

 1. Mycoplasma pneumoniae
  Ove bakterije žive u vašem dišnom sustavu i mogu uzrokovati infekcije pluća.
 2. Mycoplasma genitalium
  Ove bakterije žive u i oko mokraćnog sustava i genitalija.
 3. Mycoplasma hominis
  Ove
  bakterije utječu pretežno na žene i žive u ženskom reproduktivnom sustavu i mokraćnom sustavu.
 4. Ureaplasma urealyticum
  Ove bakterije žive u mokraćnoj cijevi muškaraca i cerviksu ili rodnici žena. Gotovo sve zdrave odrasle osobe imaju ovu bakteriju, ali ako dođe do infekcije, može stvoriti zdravstvene probleme.

Infekcija ureaplazmom

Infekcija ureaplazmom je spolno prenosiva bolest koju uzrokuje bakterija ureaplasma urealyticum. To je vrsta infekcije mikoplazmom koja pogađa genitalije muškaraca i žena. Slično cervicitisu i bakterijskoj vaginozi, javlja se kada postoji neravnoteža genitalne bakterijske flore. Ako se ne liječi, može dovesti do mrtvorođenosti i neplodnosti, pa je ne treba zanemariti. Nažalost, tradicionalni antibiotici većinom nisu učinkoviti, pa ako želite prirodno liječenje infekcijom ureaplazmom, tada  vam možemo pomoći. Naši prirodni  pripravci  za infekciju ureaplazmom liječit će bolest i spriječiti njen povratak.

Simptomi infekcije ureaplazmom

U većine ljudi infekcija ureaplazmom općenito ostaje asimptomatska. To znači da bi mogla  biti prisutna u vašem tijelu, a da toga niste svjesni. Ponekad infekcija može dovesti do tupe boli ili bolova u donjem dijelu trbuha. Bol se može proširiti i na područje koje okružuje genitalije.

Ostali  simptomi infekcije ureaplazmom uključuju:

 • Osjećaj žarenja tijekom mokrenja
 • Prostatitis
 • Upala mokraćne cijevi
 • Dispareunija (bol tijekom spolnog odnosa)
 • Letargija (osječaj tromosti)
 • Umor
 • Obilan iscjedak iz rodnice
 • Miris nalik ribi koji se pojavljuje iz genitalnog sekreta
 • Abnormalno vaginalno krvarenje
Ureoplazma

Komplikacije uzrokovane infekcijama

Infekcija ureaplazmom često dovodi do nekoliko komplikacija poput sterilne piurije (prisutnost leukocita u urinu) i nespecifičnog uretritisa. Također može izazvati mrtvorođenost, neplodnost i korioamnionitis kod žena. Budući da je asimptomatska, infekcija može napredovati do komplikacija prije postavljanja dijagnoze. Možete je prenijeti i svom seksualnom partneru.

Ako se pitate kako liječiti infekciju ureaplazmom, trebali biste znati da antibiotici obično ne djeluju.To je zato što antibiotici ubijaju bakterije razbijajući stanične stijenke bakterija. Međutim, za razliku od drugih bakterija, ureaplazma nema stanične stijenke, pa su antibiotici neučinkoviti. Kao rezultat toga trebali biste razmotriti i prirodne lijekove za infekciju ureaplazmom i prirodne antibiotike.

Liječenje biljnim terapijama

Posebno djelotvorne vaginalete kemotipizirajućih eteričnih i baznih ulja pokazuju zadivljujuće rezultate.  Kemijski spojevi u eteričnim uljima poput monoterpena, oksida, fenola uz precizno doziranje sinergijski djeluju na mnoge vrste bakterija te je zabilježen pozitivni učinak.

Vaginalete  djeluju lokalno i važno je uključiti terapiju oralnim putem, oleokapsulama. Isto tako je potrebno liječiti oba partnera  istodobno da bi se spriječilo prijenos zaraze s jednog na drugog što nas može dovesti u “začarani krug”. S obzirom  da često infekcija i nakon provedene terapije ne prolazi nego se vraća, važno uzeti u obzir i druge bolesti te cjelokupno stanje osobe koje smanjuju mogućnost izlječenja. Zato sa svim klijentima uvijek prođemo detaljnu anamnezu i vodimo osobu kroz proces liječenja. U svojim terapijama također objedinjujemo suradnju s liječnicima – našim vanjskim suradnicima kako bi vam pružili maksimalno stručnu podršku. Za određene tegobe je nužan nadzor liječnika koji prema nalazu utvrdi o kojem se stupnju promjene radi, nakon čega možemo spajati konvencionalno i komplementarno liječenje i tako dolazimo do učinkovitog i ispravnog tretmana.  Uvijek vodimo računa i o podizanju imuniteta određenim biljkama.

Jačanje imuniteta

Kod  liječenja infekcije ureaplazmom  važno je jačanje vašeg imuniteta. U većini slučajeva ova je infekcija posljedica slabog imunološkog sustava. Stoga je jačanje  imuniteta važan aspekt u liječenju  infekcije ureaplazmom.

Stabilizacija pH vrijednosti jabučnim ocatom

Jabučni ocat je još jedan učinkovit prirodni tretman za infekciju ureaplazmom.

Kisele je prirode i može pomoći u stabilizaciji pH vašeg urogenitalnog sustava. Stabilizacija pH  otežava preživljavanje ureaplazme. Bakterija počinje umirati i simptomi povezani s njom popuštaju.

Kako možete koristiti jabučni ocat za liječenje ureaplazme?
Dodajte dvije šalice jabučnog octa u vodu za kupanje. Sjedite u kadi više od 20 minuta. Ponovite ovaj postupak dva puta dnevno kako biste poboljšali zdravlje svog genitourinarnog sustava.

Probiotici

Probiotici su zapravo izvrstan način za obnavljanje zdravlja vašeg urogenitalnog sustava. Ta su sredstva bogata laktobacilima, dobrim bakterijama u vašem tijelu. Probiotici su prirodni lijek. Pomažu u uspostavljanju ravnoteže tzv. dobrih i loših bakterija u crijevima.

Prevencija infekcije ureaplazmom

 • Unosite dovoljno vode u organizam
 • Prestanite pušiti
 • Nosite pamučno donje rublje
 • Izbjegavajte masnu i začinjenu hranu
 • Koristite prezervative tijekom odnosa

Kontaktirajte nas s kratkim opisom vaših problema kako bismo procijenili vaše stanje i dogovorili detaljno savjetovanje za terapije ili primjene biljnih pripravaka.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116

Drugi članci o vaginalnim infekcijama iz našeg Bloga

Load More Posts