Liječenje kožnih bolesti prirodnim metodama

By |2021-06-29T23:54:41+01:0029 lipnja, 2021|Categories: Aromaterapija, Blog, Fitoterapija, Meditacija|
  • Liječenje kožnih bolesti prirodnim metodama

Ljudska koža smatra se prvom linijom obrane i preprekom većini infekcija. Zdrava koža promiče zdravo tijelo što se može postići primjenom i prirodnih lijekova.

Kožne tegobe

Česte kožne tegobe su: rak kože, ekcemi, herpes infekcije, gljivične infekcije, svrbež, ugrizi insekata, traume, psorijaza, infekcije atletskog stopala, osip, pigmentacija kože, akne te velike i manje infekcije rana koje polako postaju teret za zdravstvenu zaštitu.

 

Primjena biljaka u liječenju kožnih infekcija i drugih kožnih oboljenja

Infekcije kože mogu se liječiti i primjenom biljaka. Unatoč napretku u znanosti i tehnologiji, pojava prirodnih biljnih lijekova za liječenje kožnih poremećaja postala je ključni i važan doprinos u liječenju kožnih infekcija zbog povećane potražnje za biljnim pripravcima. Biljni ekstrakti i njihovi fitomedicinski lijekovi dali su vitalni doprinos ljudskoj zdravstvenoj zaštiti. Biljni proizvodi danas se smatraju jedinstvenom linijom liječenja mnogih bolesti poput raka, dijabetesa, kardiovaskularnih i moždanih poremećaja, stvarajući tako svijest o čistoći, djelotvornosti i sigurnosti biljnih lijekova za upravljanje zdravljem.

Mnogi terapeutski aktivni prirodni biljni resursi snažni su i sigurni u liječenju dermatoloških infekcija. Naši holistički tretmani značajno nadopunjuju liječenje i minimiziraju kožne infekcije pomoću biljnih lijekova poput krema, masti, gelova, ekstrakata, obloga i losiona koji pomažu u liječenju kožnih infekcija i bolesti i imaju manje nuspojave u usporedbi s klasičnim lijekovima. U savjetovanjima ističemo povezanost uma i tijela te tako osobi ukazujemo da i koža može biti pod stresom.

Mentalne tegobe i kožne bolesti

Postoje dokazi o velikoj i sve većoj podudarnosti mentalnih tegoba i kroničnih kožnih bolesti. U dermatološki tretman bi se obavezno trebalo integrirati biopsihosocijalni pristup u rutinsku njegu. Stres aktivira sustave odgovora hypothalamus ‐ hipofiza-nadbubrežna os.

Uzimajući u obzir razlike između akutnog i kroničnog stresa, važno je napomenuti da različiti oblici stresa mogu djelovati u različitim smjerovima.

Precizno razumijevanje zaštitnih i destruktivnih aspekata reakcije na stres u određenoj situaciji je stoga presudno kako bi se procijenila važnost stresa za bolesti poput atopijskog dermatitisa, psorijaze i melanoma  kako bi se to razumijevanje integriralo u poboljšane dijagnostičke postupke i liječenje. Imunološki sustav uvijek reagira kada se oslobađaju medijatori stresa. Receptori za medijatore stresa mogu se naći na svakoj kožnoj i koži infiltriranoj stanici imunološkog sustava.

Koža i stres

Psihološka trauma često se događa u posljednjih šest mjeseci prije početka dermatološke bolesti, a povezana je s visokom razinom proupalnih citokina u serumu.

Tretmanima do izvrsnih rezultata

U svojim tretmanima nudimo  aromaterapeutske masaže, afirmacije, vođene meditacije s esencijalnim uljima, terapeutske razgovore. Javite nam se te ćemo nakon prvog savjetovanja izraditi plan i program liječenja biljnim pripravcima, tehnikama i vježbama za duboko opuštanje i sagledavanje samoga sebe te na taj način doći do izvrsnih rezultata.

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116

Ne propustite s našeg bloga…

Load More Posts