Tijelo je zrcalo vaših misli i uvjerenja. Svaka stanica reagira na svaku misao i svaku riječ koju izgovorite. Stalni obrasci misli i uvjerenja mogu utjecati na tijelo i stvarati obrasce zdravlja i bolesti. Kako budete više upoznavali svoje tijelo i podržavali ga pozitivnim mislima, izražavanju ljubavi prema sebi te prirodnim metodama iscjeljivanja to će vas ono više voditi prema zdravlju. Odluke koje svakoga dana donosimo utječu na naše zdravlje.

Uloga načina života u stvaranju zdravstvenih problema

Način života  ima glavnu ulogu u najvećim zdravstvenim problemima s kojima se danas suočavamo. Veliki dio populacije dobiva dijagnozu bolesti za koju znanost ne može pronaći uzrok, a ni lijek.

Ove činjenice nam ukazuju da opasnost nije negdje izvan nas i riječ je zapravo o tome da ako donosimo bolje odluke o načinu života, neizmjerno možemo utjecati na svoje zdravlje.

Nove perspektive o zdravlju

Danas sve veći broj ljudi obolijeva od autoimunih bolesti kojima ne mogu otkriti uzrok. Znanstvenici smatraju da okolina, genetika i način života mogu biti neki od uzroka povećanja broja takvih problema. Autoimune bolesti se javljaju kad imunološki sustav napada zdrave organe i tkiva u tijelu.

Imunološki sustav više ne može razlikovati zdravo tkivo i štetne tvari. Drugim riječima tijelo više ne prepoznaje sebe, a stanice više ne prepoznaju ono što je zdravo. Kada razmislimo o ovim činjenicama onda nam je to savršena prilika za usvajanje nove perspektive o zdravlju.

Holističkim pristupom osobu promatramo kao cjelovito biće i zdravlje procjenjujemo iz te perspektive kako bismo ostvarili stanje optimalnog tjelesnog i duhovnog  zdravlja.

Stres i negativne misli – uzrok mnogih zdravstvenih problema

Kada se vaš način života temelji na negativnim mislima, uvjerenjima i navikama, stvara se kronični stres koji razorno djeluje na zdravlje. Pa kako će onda stanice znati da ne trebaju napasti same sebe? Um i tijelo su povezani. Istraživanja pokazuju da emocije nisu samo nešto u našoj glavi nego utječu i na tijelo. Vjerojatno ste zamijetili da kada ste ljuti, tijelo postaje napeto, broj otkucaja srca se poveća, a čeljust i mišići lica stegnu. Kada stres postane kroničan, tijelo šalje signale koji zaustavljaju protok krvi prema mozgu, imunološkom i probavnom sustavu te ga preusmjerava u ruke i noge da bi pobjegli od opasnosti. Organizam ne može pravilno probavljati hranu, imunološki sustav vas ne može zaštititi, a mozak ne može pravilno razmišljati.

Prirodne uspješne metode za izlječenje

Ljekovitim biljem, unosom suplemenata, uravnoteženom prehranom i prirodnim metodama pomažemo da se oslobodite tegoba i da poboljšate vaše zdravlje općenito.

Terapeutskim radom s eteričnim uljima osvještavamo potisnute emocije. Tehnikama i afirmacijama mijenjamo vaše misli i uvjerenja da bi podržavali vaše zdravlje. U radu s klijentima ističemo važnost povezanosti sa sobom i sa svojim tijelom, s prirodom i drugim ljudima.

Sve veći broj autoimunih bolesti i drugih kroničnih bolesti izazvane su načinom života i prema službenoj medicini nemaju uzroka. Vaše zdravlje je zrcalo vašeg odnosa prema sebi i svome tijelu.

Kako prirodno potaknuti proces icjeljenja?

Česte upale i kronične bolesti su poziv koje vam tijelo šalje za buđenje. To je poziv da naučite slušati svoje tijelo i vratite se u stanje ljubavi prema sebi.

Zbog naučenih obrazaca koje smo usvojili tijekom djetinjstva i života postala su vam važnija očekivanja i pravila drugih nego vaši osjećaji i želje. Naučili ste slušati svakog drugog u toj mjeri da ne možete imati povjerenja u sebe. Pod takvim okolnostima se odvajate od svog unutarnjeg vodstva. Kada počnete s ljubavlju osluškivati svoje unutarnje vodstvo tada kreće proces iscjeljenja.

Klijente potičemo na promišljanje što zdravlje uistinu znači, te da usvoje perspektivu koja obuhvaća njihovu urođenu moć iscjeljivanja. Poučavamo vas da prije svega osluškujete svoje tijelo i uskladite se sa svojom jedinstvenom mudrošću uz potporu koju vam pružaju afirmacije, vođene meditacije, zdrava prehrana, ljekovito bilje da bi se aktivirao prirodni proces iscjeljivanja vašega tijela.

Naš pristup

Individualnim pristupom osmišljavamo obuhvatan program za iscjeljivanje tijela, uma i duha. Program obuhvaća razvijanje ljubavi prema sebi, uzimanje ljekovitog bilja, unos važnih hranjivih tvari u organizam  kroz prehranu, metode afirmacija, vođenih meditacija i terapeutskog rada s eteričnim uljima. Prirodne  metode potiču vitalnost, dobro raspoloženje, poboljšaju zdravlje i razinu energije.

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116