Iscjeljenje i osjećaj cjelovitosti javljaju se samo kada su um, tijelo i duh u ravnoteži. Sve ih uravnotežiti potrebno je za sretan i ispunjen život. A u trenucima krize od vitalne je važnosti da budete na oprezu u zaštiti te ravnoteže.

Sva su tri povezana: um, tijelo i duh. Neravnoteža u jednom od njih mogu negativno utjecati na ostale. Na primjer, jak emocionalni stres uma može uzrokovati povišeni krvni tlak i druge bolesti u inače zdravom tijelu. Slično tome, tjelesne bolesti ili ozljede mogu uzrokovati depresiju u obično zdravom umu.

Namjera iscjeljenja svjestan je mentalni izbor da poboljšate svoje zdravlje.

U konačnici, namjera iscjeljenja uključuje uvjerenje da će doći do ozdravljenja i blagostanja. Ako uistinu ne vjerujete da možete biti iscjeljeni ili ako se neki dio vas drži bolesti ili stanja, mogli biste poremetiti ili ograničiti vlastiti svojstveni kapacitet iscjeljenja na podsvjesnoj razini. Nemojte se podcjenjivati! Razvijanjem namjere iscjeljivanja postavljate fazu da se ozdravljenje dogodi.

Kako uravnotežiti svoj um, tijelo i dušu

Što se može učiniti da se razvije iscjeliteljska namjera?

Svijest

Svjesnost se bavi pitanjem “Kako se osjećam?”  i “Kakve su mi misli?” Pomaže vam naučiti što vam tijelo govori i povezati ono što mislite s onim što ste. Možete postati svjesni suptilnih signala vašeg tijela poput promjena u razini energije ili raspoloženju. Donesite ove misli i osjećaje svom svjesnom umu. To vam omogućuje promjenu ponašanja koja vas ne čine zdravijima. Također možete naučiti nove vještine koje podržavaju mentalno, emotivno i fizičko zdravlje. Fizički simptomi i bolesti su poruke vašeg tijela koje vam govore kako je i što treba promjeniti.

Namjera

Važno je znati što želite. Ako vam zdravstvena kriza ili neka druga životna situacija promijeni život od onoga što ste planirali, to može biti izazov. Ali važno je stvoriti nove ciljeve i planove. Na duhovnoj razini, nakon što se povežete sa svojim unutarnjim bićem, možete usmjeriti svoju namjeru da razvijete svoj puni potencijal unesete osjećaj mira i iscjelite se na staničnoj razini.

Odraz

Priča koju sami sebi pričate o svom životu je moćna. Osvještavanjem unutarnjeg dijaloga pomaže da pronađete smisao te da ga promjenite ako nije podržavajući. Kad se vaš osjećaj smisla u životu izgubi dovodi do negativne spirale osjećaja zato je povratak osjećaja svrhe važan za zdravlja u tijelu i umu.

Pokušajte odgovoriti na ova pitanja:

  • Tko sam ja?
  • Koja je moja svrha?
  • Kako se uklopiti u svoju obitelj, zajednicu, život?
  • Koja su moja duhovna uvjerenja?

Ako vam je dijagnosticirana neka bolest razmislite i napišite značenje bolesti u svom životu. Refleksija vam može pomoći da razumijete povezanost bolesti i vašeg unutrnjeg stanja. To je prvi korak prema iscjeljenju.

Doživljavanje osobne cjelovitosti

Osobna cjelovitost je osjećaj blagostanja koji se javlja kada su vaše tijelo, um i duh u ravnoteži. Možete razviti prakse uma i tijela koje podržavaju dobrobit i oporavak od bolesti. Tehnike koje možete naučiti, a nazivaju se  vježbe uma i tijela, te kad ih jednom naučite kompletno promjene vaš pogled na svijet. One vas potiču da iskoristite vezu između svoje misli i svoje emocije na pozitivan način. Istraživanja su pokazala da ovakve tehnike su učinkovite u smanjenju negativnih učinaka stresa.

Naši programi uključuju terapeutski razgovor, vođene meditacije s esencijalnim uljima, vizualizacije, afirmacije, tehnike disanja i aromaterapeutske masaže. Takvi programi pružaju vještine dubokog opuštanja  i pomažu da se povežete sa svojom unutarnjom mudrošću.  Važno je pokušati razvijati  prakse uma i tijela jer dovode do cjelovitosti. Usvajanjem jedne ili više ovih vježbi u svoju rutinu, bit ćete na korak bliže ravnoteži i razvijanju stvarne namjere iscjeljenja. Isto tako naglašavam da je ovo je svjestan izbor, stoga je važno pokušati ostati discipliniran. Isto tako razumjet ćete ulogu koju namjera iscjeljenja i osobna cjelovitost mogu igrati u vašem životu pa zato krenite ka put iscjeljenja.

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116