Vetiver (vetiveria zizanoides) je trava koja naraste do 1,8 metara visine. Pripadnica je porodice Poaceae, a potječe iz južne Indije i Indonezije. Korijenje joj je duboko i snažno pa se koristi u nekim predjelima kao zaštita od odrona tla. U Indiji je vrlo cijenjena zbog njegove moći odbijanja insekata, a sušen korijen je jestiv te se koristi kao začin. U ayurvedskoj medicini se koristio u raznim pripravcima za ublažavanje žeđi groznice i glavobolje.

Eterično ulje vetivara

Eterično ulje vetivera se dobiva parnom destilacijom korijena i puno se koristi u parfemskoj industriji, ali ima iznimnu vrijednost i u tretiranju upalnih stanja kože, kod tegoba mišićno koštanog sustava tako da zagrijava i ublažava napetost mišića i djeluje na bol. Pokazao se dobrim u ublažavanju tegoba upaljenih vena. Crvenkastog smeđeg viskoznog je izgleda, a miris mu je vrlo intenzivan zemljan što nas kontinuirano podsjeća da pripadamo zemlji.

S terapijskog stajališta esencijalno ulje vetivera možemo koristiti i putem mirisa te tako postići duboko opuštanje živčanog sustava, a indiciran je i kod pada imuniteta, gubitka težine i umora.

Vibracija esencijalnog ulja vetivara

Vibracija esencijalnog ulja pogodna je za iscjeljivanje straha od promjena, gubitaka, tjeskobe i emocionalne ovisnosti. Pogodan je za tretiranje osoba koji opsesivno teže za radom, materijalnim vrijednostima, pohlepa, te gubitak vlastitog identiteta , vibracija esencijalnog ulja daje snagu te usklađuje odnos u nama i oko nas. Niz životnih okolnosti nas može dovesti do netolerancije, gubitka smisla zbog neostvarenih situacija, pa kad se izgubimo u materijalnim vrijednostima postajemo hladni i nedostupni.

Energija esencijalnog ulja vetivera

Energija esencijalnog ulja vetivera potiče i daje sposobnost sagledavanja i promatranja naših unutarnjih stanja a samim tim sposobni smo vidjeti širu sliku uzroka životnih problema. Vetiver nam svojom snagom može pomoći na našem putovanju pronalaska istinskih duhovnih vrijednosti, takva svijest nas izvlači iz bivanja u prošlosti u sadašnji trenutak i upravo je to karta za kvalitetan život.

Osnaživanjem duha kreće put prepoznavanja i mogućnost određivanja prioriteta.

Individualni pristup i plan primjene ulja

Terapeutskim radom s esencijalnim uljima uvijek pristupam individualno i poštujem trenutnu otvorenost klijenta te prema tome zajedno radimo plan primjene ulja koji može biti od inhalacija, džepni inhalatora, kupki, masaža, meditacija i drugih tehnika koji vode do prepoznavanja i mogućnosti određivanja priorite

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116