Drvo bora utjelovljuje otpornost i odlučnost, povezanost uma i fizičkog svijeta dajući nam snagu da se dižemo iznad poteškoća. Smolasta aroma eteričnog ulja bora bistri um i uzdiže duh. Tako nam i pokazuje potrebu za preispitivanje emocija u odnosima s drugim ljudima.

Drvo bora – čudnovata snaga iz prirode

Bor koji često raste među stijenama na negostoljubivim mjestima gdje gotovo i nema plodnog tla, izložen vjetru i vremenu nam daje snagu da se ustrajno uzdignemo iznad poteškoća.

Eterično ulje bora svojom smolastom aromom diže duh na višu razinu, bistri um i daje vam energiju za bolje funkcioniranje organizma. Pri osjetu eteričnog ulja bora, dobijamo osjećaj vedrine, unutarnjeg mira, spokoja i smirenosti.

Ako ste umorni od negativnih misli i stresa, snaga borova će vam dati osvježavajuću i okrepljujuću energiju za uklanjanje istih.

Bor u mitologiji

Borovi su u mitologiji bili povezani s prebivalištem patuljaka i vila. Simboliziraju zaštitu, poniznost, sreću, prosperitet i plodnost. Sama struktura bora, naročito zimzelene iglice su pokazatelj snažne životne snage.

Eterično ulje bora u prostorima i ritualnim obredima kod različitih kultura

Eterično ulje bora se koristi za zaštitu i pročišćavanje prostora, rastjerivanje negativne energije. Nije veliko iznenađenje da se ovo ulje koristi kod različitih kultura u ritualnim čišćenjima. Neke kulture koriste bor u obredima plodnsoti, za uroke blagostanja ili kao amajlije. Poznato je da se u više kultura koristi u ritualima liječenja, te za dobijanje snage i hrabrosti.

Za što koristimo eterično ulje bora?

Eterično ulje bora se pokazalo kao izvrsno sredstvo za bolove u mišićima, reumatizam,  artritis i ukočenosti. Koristi se i kod respiratornih problema, naročito sinusitisa. Preporuka ga je koristiti u kadi, u sezoni prehlada i gripa, naročito ako osjećate bolove. Bitno je napomenuti i da potiče cirkulaciju, a dobro djeluje i kod različite vrste utrnulosti, živčane iscrpljenosti, umora i bezvoljnosti.

Iglice bora - eterično ulje bora

Snaga, mudrost i dugovječnost

Eterično ulje bora je nosilac mudrosti i dugovječnosti. Po legendama iz cijelog svijeta i kroz povijest poznato je da se bor štuje za snagu i mudrost. Neke kulture idu tako daleko da bor drže za sveto drvo, kao Božansko biće. Iglice bora su se stoljećima i koristile kod liječenja različitih bolesti.

Miris eteričnog ulja bora i kombiniranje s drugim uljima

Miris ulja bora je svjež, slatkasto-balzamičan i drvenast. U miješanju se dobro kombinira s uljem cedrovinom, manukom, mirom i limunskim eukaliptusom. Također i sa srodnim uljima čempresa i smreke.

eterično ulje bora snaga vibracije

Kada budete koristili esencijalno ulje bora, osjetiti ćete pozitivne snažne vibracije. Neki ga koriste za čišćenje auričnog tijela i prostora, podizanje vibracija i energizaciju uma. Dobro je za oslobađanje žaljenja, straha i svih negativnih pojava koje vas okupiraju. Nakon korištenja biste se trebali osjećati optimistično i dobiti pozitivnu energiju za napredak.

Izrada individualnog plana i procesa iscjeljenja korištenjem ulja bora

Možemo Vam u pomoći na Vašem putu iscjeljenja izradom individualnog plana i procesa. Eterična  ulja nas vode na putu našeg istraživanja te su izvrstan pokazatelj onoga što je ostalo nerazjašnjeno, a važno je za emocionalno oslobođenje. Klijente poučavamo imenovati emocionalni model, djelotvorno odgovoriti na njega i potom ga otpustiti. U terapeutskom radu surađujemo i sa  liječnicima, primjenjujemo dodatke prehrani, ljekovite biljke i različite tehnike koje podupiru proces iscjeljivanja. Dragi naši, sve je moguće dok vjerujete u sebe, a eterična ulja pomoći će vam upravo u tome!

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116