Kako se prirodnim putem riješiti Herpesa?

By |2022-11-13T22:40:21+01:0012 rujna, 2020|Categories: Blog, Fitoterapija|
  • Herpes Zoster

Primjena biljnih tretmana s drugim načinima liječenja Herpes zostera se pokazala kao odlična strategija u borbi protiv ove neugodne bolesti.

Herpes zoster, infekcija i bolan peckavi osip s mjehurićima

Herpes zoster nastaje reaktivacijom virusa varicella zoster u dorzalnom korijenu ili ganglijama kranijalnog živca. Infekcija izaziva bolan peckavi osip s mjehurićima. Osip izgleda poput skupina ili dugih nizova točkica. Nastaju mjehurići ispunjeni tekućinom nakon čega se osuše i nastaju kraste. Osip i bol traju u prosjeku dva do četiri tjedna, a bol se naziva postherpetičnom neuralgijom (PHN). Ova bol  može ponekad trajati mjesecima.  Virus varicella zoster (VZV) može ostati uspavan u živčanim ganglijama i ponovno se pojaviti u bilo kojem trenutku.

Budući da je aktivacija VZV povezana s depresivnom imunološkom funkcijom poput bolesti, starenja i stresa, iz različitih uzroka, to omogućuje virusu da se lakše replicira.

Biljnim pripravcima, prehranom i načinom života do sprječavanja ponovne aktivacije virusa

U svome terapeutskom radu uvijek  gledamo na način života, prehranu i potrebu suplementacije kod naših klijenata kako bi spriječili ponovnu aktivaciju virusa. Kod aktivnog stanja bolesti razmatramo pokretačke čimbenike i biljne pripravke koji pomažu u liječenju herpesa zostera ističući da prehrana, način života, dodaci prehrani i drugi modaliteti kombinirani s biljem postižu najbolje rezultate.

Posebno odabrane biljke

Biljke adaptogeni koji se nazivaju i imunomodulatori glavna su kategorija koji pomažu u potpori imunološke funkcije. Neki od najčešće korištenih biljaka su korijen azijskog ginsenga (Panax ginseng), američki ginseng (Panax quinquefolius), plod šisandre (Schisandra chinensis), ashwagandhe  (Withania somnifera) i druge. Primjena imunomodulacijskog bilja može imati neke implikacije na reaktivaciju VZV-a. Biljke imaju i antivirusna svojstva kao gospina trava (Hypericum perforatum), list matičnjaka (Melissa officinalis), korijen sladića ( Glycyrrhiza glabra). eterična ulja ravensare, klinčićevca, čajevca i mravinca.  Ljekovito bilje  koje modulira upalu su kurkuma (Curcuma longa), cvijet nevena (calendula officinalis) ali individualnost svake osobe i detalji vezani za tegobu određuju koje biljke i drugi načini liječenja su najkorisniji.

Herpes Zoster prirodno liječenje

Kombinacijom antivirusnih i imunostimulativnih biljaka do izvrsnih rezultata

Biljna terapija se kombinira lokalnom primjenom i oralnim uzimanjem u obliku oleokapsula, tinktura i EPS ekstrakata uz primjenu suplemenata kako bi se olakšali simptomi. Kod akutne faze izbijanja herpesa kombinacija antivirusnih i imunostimulativnih  biljaka  u sinergiji s konvencionalnom terapijom pokazuje izvrsne rezultate. Lizin aminokiselina u obliku dodatka prehrani sprječava izbijanje herpesa i ubrzava cijeljenje.

Kod akutne boli koja smanjuje kvalitetu života i ometa svakodnevne aktivnosti biljne tvari pokazuju potencijal i za ublažavanje boli kod PHN-a. Lokalna primjena  kapsaicina ljute tvari iz paprika može značajno smanjiti  bol.

Kod ublažavanja boli može pomoći i hladne obloge koje se stavljaju na zahvaćeno područje. Umjesto vode možete upotrijebiti hladno mlijeko koje se pokazalo da dobro ublažava bol. Preporučujemo i nanošenje ulja gospine trave (Hypericum perforatum) na zahvaćeno područje. Sve ove metode mogu značajno umanjiti tegobe.

Herpes Zoster

Naša strategija u liječenju herpes zostera!

Nakon uvida u cjelokupno zdravstveno stanje osobe i stanja infekcije herpes zostera izrađujemo plan i proces liječenja. Kombiniramo biljne tretmane s dodacima i drugim načinima liječenja te pažljivim praćenjem osobe u cilju da unaprijedimo zacjeljivanje kod osoba s bolnim i potencijalno oslabljujućim stanjima koja proizlaze iz VZV-a. Za liječenje infekcije herpes zostera koristimo kombinaciju imunološke potpore aktivnim spojevima iz biljaka, oralnom primjenom antivirusnih biljaka, modulatora upale i lokalnom  primjenom antivirusnih eteričnih ulja i modulatora upale na područje koje je zahvaćeno.

Individualnim pristupom  svakoj osobi određujemo kombinaciju biljaka, način primjene i vremenski tijek liječenja uz primjenu suplemenata. Pružamo uvid i na dubljoj razini da tegoba herpes zostera može ukazivati da je oboljeli izuzetno osjetljiv na strah i napetost u svom životu. Tehnikama i metodama usmjerene svjesnosti razvijamo vašu osjetljivost za lakše prepoznavanje u kojem je stanju vaš um. Programom usmjerene svjesnosti potičemo osobe da promjene neka svoja ustaljena mišljenja koja ih sprečavaju da život žive u potpunosti. Podizanjem  svjesnosti  klinički značajno poboljšavamo zdravlje!

Imate li problema s herpes zosterom javite nam se >> ovdje <<.

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116

Povezano iz našeg bloga

Load More Posts