U ova stresna vremena uz snažnu poruku da prakticiramo socijalno distanciranje od drugih, osjećaj izoliranosti može stvoriti tjeskobu življenja kroz pandemiju. Na sreću, postoje i načini za  prirodno ublažavanje stresa. Jedan od najsnažnijih sredstava za olakšavanje uma, i u širem smislu tijela je meditacija.

Meditacijom i esencijalnim uljima u borbi protiv stresa i oslobađanje od straha

Meditacija je vremenom postala sve prihvaćenija na širokoj osnovi. Zanimljivo je da, od kad je meditacija ušla u javnu svijest, sada zrcali i brži porast primjene esencijalnih ulja. Esencijalna ulja mogu pomoći da lakše prijeđete u meditativno stanje i smirite um. Svako esencijalno ulje ima svoje prednosti, s tim da su neka ulja savršeno pogodna za pojačavanje meditacije.

Koja esencijalna ulja odabrati za savladavanje tjeskobe i straha?

Ako ne meditirate s određenom namjerom, možete koristiti esencijalna ulja koja potiču opuštanje, smiruju i pomažu u ublažavanju stresa. Istraživanjem možete naći i ulja koja vam pomažu pri fokusiranju pa će biti korisna za vašu meditacijsku praksu. Jednom kad shvatite za što su sposobna i kad razvijete više rutine sa svojim esencijalnim uljima, moći ćete uvidjeti da vas sve manje muče životne sitnice.

Esencijalna ulja za meditaciju i opuštanje

Vođene meditacije

Druge tehnike meditacije usredotočene su i često koriste pomoć u obliku glazbe, mantri (riječi ili zvukovi) ili mandala (simboli ili dizajni). Vođenu  meditaciju kroz proces dubokog opuštanja vodi netko tko ili govori osobno ili je zabilježen. Ponekad vođena meditacija djeluje kao kanal za postizanje određenog stanja, a drugi put se meditacija koristi za izlaganje novim idejama i osobnim namjerama kako bi donijele  odgovarajući i podržavajući izbor. Namjere se mogu mijenjati, pa tako i praksa, ali praksa uvijek treba odražavati i podržavati namjere.

Ne propustite naše vođene meditacije na Aroma Hominis YouTube kanalu.

Cilj metoda vođenih meditacija, oslobodite se stresa

Cilj svih metoda je: osloboditi se stresa, umiriti um i tijelo, uravnotežiti um i tijelo te potaknuti osobu da sluša unutarnji glas ili svoje dublje ja. Suptilna aromaterapija i esencijalna ulja olakšavaju oslobađanje od stresa smiruju duh i tijelo i prikladni su za meditacije. Osim toga, stvar je postavljanja namjere, odabira najbolje vrste tehnika i dodavanja esencijalnih ulja koja podupiru određenu namjeru i proces iscjeljenja.

Koristi od vođenih meditacija za bilo koga od nas su znatne. Meditacija pomaže poboljšati pozornost i biti „u trenutku“, nešto s čime bismo svi mogli više. Meditacija i esencijalna ulja pomaže u blokiranju velikog dijela vanjskih podražaja koji iscrpljuju našu energiju i skreću pozornost s onoga što želimo raditi i što bismo trebali raditi. Kao plus, meditacija pomaže u izgradnji osjećaja povezanosti između našeg uma, tijela i duha, tako da je potencijalno naš imunološki status bolje podržan.

Cilj vođenih meditacija s eteričnim uljima - oslobodite se stresa

Uzimajući u obzir nevjerojatne zdravstvene dobrobiti, mogućnosti koje pruža kombinacija meditacija i esencijalnih ulja također su nevjerojatne privlačnosti. Pritom ćete jednim potezom uspješno iskoristiti dva sredstva za postizanje svjesnosti i povećane dobrobiti za cjelokupan organizam.

Smanjivanjem stresa do dobrobiti za cjelokupno zdravlje

Svakodnevne komplikacije u životu imaju način da uđu pod kožu i uđu u naš um. Besane noći, briga oko računa ili vašeg posla krade vam radost. Meditacije i esencijalna ulja su alat koji omogućuje smirenje i usredotočenost na zadatak koji vam je pri ruci.

Smanjivanje stresa i sposobnost čišćenja misli poslužit će kao sjajan ulaz u istinsku svjesnost. To će biti još jedna korist za vaše cjelokupno zdravlje. Bit će kao da su se oblaci i magla napokon razdvojili, ne ostavljajući ništa drugo osim vedrog neba dokle seže pogled. Poboljšat ćete u sebi kreativnu iskru za originalne ideje koje vam mogu poslužiti na bilo koji način. Vraćajući se na ideju bistrog uma, također pomažu povećati vašu sposobnost koncentracije. Ako vas općenito odvlači niz naizgled nepovezanih misli zabrinutosti i straha zbog svake male odgovornosti za koju još uvijek niste skloni tijekom dana, prirodno je izgubiti iz vida sve što imate pred sobom.

Meditacije pomažu u izgradnji sposobnosti da se više usredotočite na ono što radite u bilo kojem trenutku. Lakše ćete upravljati svakodnevnim obavezama. Meditacija također pomaže poticanju osjećaja kontrole. U našim užurbanim i stresnim životima uzimanje vremena da samo sjedimo i budemo mirni, da se ne krećemo, već samo da se usredotočimo u mali balon smirenja može biti samo dobro i donijeti korisne blagodati.

Održavanjem mentalne higijene postajemo mirniji i energičniji

Jeste li se ikad uhvatili “miljama daleko”, mentalno se negdje drugdje ne nalazeći  se tamo gdje ste fizički?

Svi smo imali ovo iskustvo, čak se i mala djeca ponekad nejasno vide, posebno kad su umorna. Imati ta mala sanjarenja samo je još jedan oblik meditacije i već postavlja osnovu za razvijanje vještina za dublje razine svjesnog opuštanja.

Mislite na meditaciju kao samo na još jedan način odvođenja misli u mirnije mjesto, svojevrsni mentalni spa, gdje možete postati energičniji i općenito mirniji.

Meditacije s esencijalnim uljima pomažu smanjenju anksioznosti i stresa

Sposobnost smanjenja stresa i napetosti

Velika većina loših stavova i užasnih raspoloženja u svijetu sažetak je svih problema s kojima meditacija prirodno pomaže u borbi. Potrebno je jedno loše iskustvo i nemogućnost pozitivnog pogleda da bi se čovjeku uništio cijeli dan, a zatim i dan svih ostalih s kojima ima interakciju. Čak i ako vam dan ne započne najbolje, meditacija će vam pomoći da sagledate pozitivne strane umjesto nesavršenosti ili potencijalnih smetnji. Sposobnost smanjenja samo stresa i bolesti od velike su važnosti.

Ako dopustite da vas opterećuju brige svakodnevnog života, bit ćete podložniji svim načinima potencijalne zdravstvene štete. Esencijalna ulja su najviše vibracijske tvari koje u prirodnom svijetu imaju sposobnost podizanja vibracije tijela. Kada tijelo vibrira velikom frekvencijom rješava se nižih vibracijskih osjećaja, poput ljutnje, tuge i osude jer ovi negativni osjećaji ne mogu postojati u okruženju ravnoteže i mira koja esencijalna ulja pomažu u stvaranju.

Kako vam mi možemo pomoći?

U našem terapeutskom radu esencijalna ulja nam služe kao glavni kandidat za pomoć u procesu. Individualnim pristupom izrađujemo programe koji su prilagođeni za vas kao pojedinca i pomažemo da ih prilagodite vašem životnom stilu.

Terapeutski rad s individualnim pristupom doprinosi svakom pojedinca uspješnom umanjenju stresa.

Kroz terapije razgovorom uz podršku esencijalnih ulja potičemo vas  na razmišljanja što trebate postići te kako se vidite u budućnosti. Mi sami stvaramo svoje sudbine privlačeći pozitivnu ili negativnu energiju u svoj život. Ukratko, biti osoba koja se nadamo postati sve započinje s pozitivnim načinom razmišljanja i jasnim postavljanjem ciljeva. Negativna energija smatra se iscrpljujućom i cikličkom, zaustavlja napredovanje prema naprijed, tako da ostanemo “zaglavljeni u kolotečini” i nikada zapravo ne stignemo tamo gdje želimo biti. To ima svakakvih posljedica u smislu našeg osjećaja svrhe, ali također dovodi do osjećaja frustracije i straha. Meditacija i esencijalna ulja čiste mentalnu energiju, tako da može slobodno teći bez stvaranja blokada.

Ispunite svoje srce osjećajem zahvalnosti, razumijevanjem i ljubavi te ostvarite svoj puni potencijal!

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116