Celulit je promjena staničnog tkiva kože, prvenstveno masnog i vezivnog tkiva. Uslijed povećanja količine vode u masnim stanicama nakupljaju se lipidi i masne stanice povećavaju svoj volumen i bujaju.

Uzrok stvaranja celulita…

…nije samo jedan već skup čimbenika:

  • genetika,
  • uloga hormona,
  • utjecaj stresa,
  • pretilost i
  • nepravilna prehrana.
Uzrok stvaranja celulita

Holistički pristup problemu uklanjanja celulita

Kako ni jedna osoba, pa ni njen organizam nije ista, tako i zbog ovih različitih uzroka stvaranja celulita moramo pristupati individualno svakom problemu. Uklanjanju celulita pristupamo holistički. To podrazumijeva kompletan uvid u klijentovo zdravlje, način prehrane, zdravstveno stanje, emocionalno stanje i navike.

Plan tretmana uklanjanja celulita

Nakon uzimanja cjelokupne anamneze i pregleda tijela radimo plan tretmana. Plan tretmana uključuje vrstu tretmana, dinamiku provođenja i potreban vremenski period.

Odlični rezultati primjenom baznih i eteričnih ulja

Anticelulitni aromaterapeutski pripravci se izrađuju uvažavajući i ostale tegobe kože, pa se tako ostvaruju i drugi blagotvorni učinci. Bazna ulja u sinergiji s eteričnim uljima pokazuju odlične rezultate jer pomažu u razgradnji masti u stanicama, oslobađaju tkivo od toksina i suvišnih nakupina vode te potiču cirkulaciju i  arterijsku cirkulaciju.

Detoksikacija organizma

Da bi učinci u borbi protiv celulita bili što uspješniji klijentima preporučujemo ključni faktor u rješavanju celulita – detoksikaciju organizma. Detoksikacijom će rezultati u rješavanju od celulita biti trajniji i kvalitetniji. Tijekom trajanja tretmana detoksikacije klijente dodatno i sustavno opuštamo raznim tehnikama aromaterapije te savjetujemo o posvećivanju vremena i pažnje samom sebi. Klijente tako osvještavamo da je njihov vlastiti angažman jako bitan.