Čajevac je samoniklo zimzeleno drvo koja dolazi iz Australije. U novije vrijeme se kultivirano uzgaja i na plantažama.

Poznato je da su Aboridžini koristili čajevac kao tradicionalni lijek. Udisali su i žvakali lišće kako bi izliječili kašalj i prehladu. Lišće čajevca se koristilo i za liječenja rana te druge kožne tegobe.

Višestruka primjena eteričnog ulja čajevca

Lišće čajevca je destilirano prvi puta 1925. godine te se eterično ulje čajevca počelo koristiti za višestruke primjene. Zbog jedinstvene kombinacije djelotvornih aktivnih sastojaka ovo eterično ulje svoju ljekovitu snagu pokazuje u borbi protiv virusa, gljivica i bakterija.

Dezinfekcijska svojstva esencijalnog ulja čajevca poznata su već odavno. Zamagljena nesavjesnom primjenom sintetskih antibiotika, danas eterično ulje čajevca dolazi do izražaja i to s dobrim razlogom.

Eterično ulje čajevca

Djelovanje na virusne infekcije, varikozitne vene, hemoroide…

U doba epidemija, higijena je mjera oko koje se svi slažu. Čajevac osim što ima snažan široki antiinfektivni spektar ima i analgetičko i imunostimulirajuće djelovanje. Djeluje i na varikozitetne vene, hemoroide, upale rodnice, upale sinusa, viroze i ostale virusne infekcije. Postoje brojna znanstvena istraživanja koja su pokazala njegovo baktericidno i fungicidno djelovanje.

Odlično djelovanje kod tegoba urogenitalnog sustava

Eterično ulje čajevca neizostavna je komponenta vagitorija, jer pokazuje izvrsne rezultate kod mnogih tegoba urogenitalnog sustava. Da bi dobili željeno djelovanje uvijek pristupamo individualno i uvidom u cjelokupno zdravstveno stanje određujemo kombinacije biljaka, doze i način primjene.

Primjena eteričnog ulja čajevca u biljnim pripravcima

Drugi načini primjene čajevca koje koristimo da bi djelovali na razne tegobe poput rana, opekotina, akni i apscesa su:

  • uljni pripravci
  • gelovi
  • masti
  • kreme
  • džepni inhalatori i dr.
Više o biljnim pripravcima

Primjena kod oralne higijene

Stavite li svaki dan 1 kap eteričnog ulja čajevca i 1 kap limunovog ulja na četkicu prije paste za zube, a zatim normalno perete zube ostvarit ćete savršenu higijenu i izbjeljivanje zuba!
Napominjemo da se eterična ulja ne smiju progutati.

Pomoć kod pojave ušljivosti kod djece i odraslih

Da biste izbjegli ušljivost (kod djece starije od 5 godina i odraslih) nanesite izravno na vrat i iza ušiju 1-3 kapi esencijalnog ulja čajevca ili lavande.

Emocionalni i duhovni značaj eteričnog ulja čajevca

Drvo čajevca je u srodstvu sa zemljom i vodom. Miris mu je prodoran i zemljan.

Eterično ulje čajevca ublažava mentalni stres, pročišćava um i tijelo od emocionalne boli. Podržava u procesu otpuštanja starih ozljeda. Vibracija ulja donosi hrabrost i jasnoću u rješavanju problema. Pruža podršku u promjeni obrasca ponašanja koji su doveli do početka ranjavanja.

Ovo može biti posebno korisno za one koji igraju žrtvu ili ulogu tipa “jadnog li mene”. Emocionalni korijeni često su povezani s nepovjerenjem prema sebi ili drugima, krivnjom i sramom.

Cjelovitim pristupom i prirodnim metodama kao što su:

…dovodimo do uspješnih rezultata. Svako ulje ima svoju energetsku vibraciju te osobu može podržati u nekoj potrebi, zadatku i iscjeljenju. S klijentima uvijek razvijamo i vlastitu osjetljivost koja vodi do prepoznavanja specifičnosti svakog ulja i utjecaju na osobu. U terapeutskom radu vodimo računa o povezanosti uma i tijela i pružamo podršku na njegovu putu iscjeljenja.

Javite nam se sa svojim problemom ovdje.