Povratak s godišnjih odmora, izvrsno je vrijeme za odvojiti nekoliko dana da pojednostavimo, očistimo i otvorimo put za primanje blagodati nove godine. To može značiti stvaranje prostora za kreativnost, poništavanje namjera ili njegovanje zdravih navika koje podržavaju tijelo i um. Simbolično, ne čudi što ljudi gravitiraju “čišćenju” i “detoksikaciji” u ovo doba godine.

Detoksikacija biljkama i suvremena znanost

Iako se detoksikacija može činiti modernim načinom na ono što se čini kao sve zagađeniji svijet, naši su preci dugo u svoju prehranu uvrstili gorko, hranjivo bilje i korijenje. Suvremena znanost otkrila je da mnoge od ovih biljaka-poput maslačka, čička, koprive i drugih korisnih biljaka imaju poseban afinitet da podupiru prirodnu funkciju naših inherentnih sustava za detoksikaciju. Poštujući ovu vjekovnu mudrost, korištenje biljaka koje  podržavaju i njeguju ove procese, a ne potiču nagle detoksikacije koje mogu biti iscrpljujuće.

Naša koža, jetra, bubrezi, probavni trakt i limfni sustav imaju važnu ulogu u održavanju uravnoteženog ulaznog i izlaznog protoka.

Nevjerojatno, priroda nam je pružila prirodnu ljekarnu biljaka koje su međusobno dovoljno jedinstvene da podržavaju te različite organe. Od zdravlja kože do podrške jetri, postoji biljka koja vam odgovara.

Detoksikacija

Ako tražite cjelovit i individualan  način da uvedete neke od  biljaka u svoj život kao što su biljni čajevi, mješavine biljaka, tinkture, detoks kapsule i određeni suplementi su izvrsno mjesto za početak.

Naši cjeloviti programi osmišljeni su  da budu nježni saveznici u podržavanju prirodnih sustava detoksikacije vašeg tijela, poput kože, jetre i bubrega. Sa kombinacijama ljekovitih biljaka, eteričnih ulja, aromaterapeutskih masaža te emocionalnih tretmana dolazimo do izvrsnih rezultata.

Detoksikacijski tretmani

Ljekovito bilje i detoksikacija

Ljekovito bilje djeluje na način da ubrzava  probavni odgovor i izlučivanje prirodnih probavnih sokova u tijelu, što pomaže u probavi hrane i potiče prirodne procese detoksikacije vaše jetre.

Neke od biljaka koje su odličan izbor u detoksikaciju:

Maslačak

Svojstva maslačka je da nježno stimuliraju jetru i pomažu prirodnom procesu detoksikacije vašeg tijela. Gorki spojevi koji se nalaze u maslačku potiču okusne pupoljke, pokrećući lančanu reakciju protoka sokova iz sline u žuč i pokrećući probavni trakt. To pomaže razgradnji masti tijekom probave i ispire otpad, što ga čini jednim od najvrjednijih općenitih tonika za organizam.

Maslačak
Čučak

Čičak

Ovaj je korijen dugo hvaljen zbog svog alterativnog djelovanja, koje podržava kanale eliminacije u tijelu i podržava zdravu asimilaciju hranjivih tvari. Bogat inulinom i prebiotičkim škrobom, korijen čička koristi se za podršku zdravim bubrezima i lijepoj, sjajnoj koži.

Kopriva

Osvježavajuća divlja proljetna zelena kopriva se smatra majkom svih proljetnih tonika. Tradicionalno se koristi za potporu kože, kopriva je poznata po svojoj sposobnosti da podupire cijelo tijelo, kao i zdravlje zglobova. Ovo je fantastična biljka koja podržava vaše tijelo u osjećaju stagnacije.

Kopriva

Iako bilje može biti vrijedan saveznik na vašem putu za uspostavljanje ravnoteže u vašem životu, ono je samo jedna komponenta prema zdravom načinu života. Pozivamo vas da poštujete svoje tijelo kao prekrasno složen sustav kakav jest.

Naši programi detoksikacije

Koji bi se drugi elementi u vašem životu mogli izmijeniti kako bi podržali veće, cjelovito “čišćenje”? U programima detoksikacije  uključujemo:

  • Uzimanje anamneze (dobivamo uvid u vaše cjelokupno zdravstveno stanje)
  • Savjetovanje o prehrani ( promjena prehrambenih navika)
  • Savjetovanje o tjelovježbi ( prema Vašem zdravstvenom stanju)
  • Čišćenje ciljanim biljkama (radimo plan procesa čišćenja ciljanim biljkama)
  • Emocionalni tretmani

Iako bilje može biti vrijedan saveznik na vašem putu za uspostavljanje ravnoteže u vašem životu, ono je samo jedna komponenta prema zdravom načinu života. Sa zadovoljstvom vam možemo ponuditi naše cjelovite detoksikacijske programe koje će vam pomoći na ovom putu. Pozivamo vas  i da poštujete svoje tijelo kao prekrasno složen sustav kakav jest.

Javite nam se kako bismo dogovorili savjetovanje, te na osnovu vašeg stanja i potreba  izradili  plan tretmana.

Alma Tatić Hajdarević – primalja, aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja

Alma Tatić Hajdarević,
primalja, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat), fitoaromaterapeut 
+385 98 1623 116

Najnovije iz našeg Bloga

Load More Posts